Klopt het dat je, naarmate dat je ouder wordt, steeds slechter gaat zien? Hoe kan dat dan?

Of zijn er ook ouderen die nooit een bril hebben gedragen en hem nu ook niet nodig hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat komt omdat de ooglens steeds minder flexibel worden. Dit is een kwaal waar iedereen mee te maken krijgt als hij maar oud genoeg wordt.

Wat er gebeurt met de ogen, naarmate je ouder wordt, is, dat de oogspiertjes om de lens te krommen, zwakker worden. In doorsnee is dat merkbaar als je 40 wordt. Je kunt dan de lens in je oog niet goed genoeg krom trekken, wat nodig is om dichtbij te kunnen lezen. Met een leesbril is dat te verhelpen. Sommige mensen hebben een verborgen verziendheid. Gedurende de eerste jaren van hun leven moeten hun oogspiertjes extra kracht leveren om goed te kunnen lezen. Dat lukt, want de spiertjes kunnen dat (nog). Maar bij hen treedt de verzienheid eerder aan de orde dan hun 40ste en zullen ze eerder een leesbril moeten dragen.

als de leeftij oploopt, loopt de visibiliteit terug. het oog raakt, naarmate joe ouder wordt, steeds meer versleten, net azoals alle onderdelen van je lichaam. er zijn diverse aandoeningen, die daarvoor zorgen (bijv staar), maar de belangrijkste reden van de teruggang is het feit, dat de spieren die zorgen voor het aansprannen van de lenzen (scherpstellen) zwakker worden en dus niet meer zo goed in staat zijn hun werk te doen.

heb een persoon gekend van meer dan 80 j. die geen leesbril meer nodig hadt en beweerde dat zijn zicht alsmaar beter werd met ouder te worden.hoe verklaart men dat dan; denk dat het sterk individueel is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100