welke naald is geschikt voor intramusculaire toediening?

Moet mezelf intramusculair b12 geven. Assistente van de HA heeft me twee soorten naaldjes meegegeven, 1 moet dienen als opzuignaald en de ander als naald voor de intramusculaire toediening. Weet alleen niet welke nou welke was, op de ene staat 0,5 x 16 mm en op de andere 0,5 x 25mm. De assistente is er pas maandag weer en ik moet mezelf morgen de prik geven, help.

Weet jij het antwoord?

/2500

De lange dikkere naald is de optreknaald, die gebruik je om de vloeistof uit de ampul te zuigen. De dunnere injectienaald gebruik je om de vloeistof intramusculair toe te dienen.

Bronnen:
https://www.youtube.com/watch?v=gNEhYEJAqa8

Het is volgens mij net andersom hoor. Voor een intramusculaire injectie moet je een naaldlengte van minimum 25 mm gebruiken (voor volwassenen), anders kom je niet tot in de spier. Ook de naalddikte van 0,5 is eigenlijk te dun en is meer bedoeld voor subcutane injecties. Ikzelf gebruik 0,8 x 40mm voor vitamine B12 , intramusculair. Vergeet ook niet om de betrokken huid voor en na het zetten van de injectie te ontsmetten met alcohol. Wel vreemd dat ze je een nog dunnere naald als optreknaald geven. Normaal wordt daarvoor een dikkere naald gebruikt. Vandaar wellicht de verwarring van het andere antwoord.

Toegevoegd op 29 oktober 2018 17:59: tekst
Bronnen:
https://www.vilans.nl/docs/vilans/publicat...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100