Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom kan ik niet lang in een warm bad liggen?

Altijd als ik in een warm bad lig dan krijg ik na al snel ±10 à 15 minuten een erg zwaar gevoel in mijn buik en krijg ik het benauwt.
Dan probeer ik zo veel mogelijk boven het water te komen om dit te verminderen maar meestal ga ik er dan toch maar uit.
In minder hete baden zoals in het zwembad heb ik er overigens geen last van.

Ik baal hier van omdat ik niet van een lekker warm bad kan genieten wat ik wel heerlijk vind maar op deze manier het liever vermijd.

Dit is zo ver ik weet al mijn hele leven zo maar begon me vooral erg op te vallen sinds mijn vader een Jacuzzi heeft aangeschaft.

Ik heb alleen last van PDS maar geen darm/maag ziektes.

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Neem gewoon een iets minder warm bad en zorg voor koele frisse lucht. Zo kan je veel langer genieten, teminste zo werktvhet bij mij.

Mogelijk is het bad waar je ingaat te warm. Hier reageert je lichaam op met de door jou genoemde symptomen, maar ook: misselijk, hoofdpijn, duizelig. Dit komt doordat een te warm bad vocht aan het lichaam onttrekt. Goed drinken na een te warm bad kan helpen & natuurlijk de temperatuur lager.

Je benauwdheid kan veroorzaakt worden door het feit dat je lichaam de warmte niet goed meer kwijt kan. Wanneer je lichaam te warm wordt, dan zal deze proberen de lichaamswarmte omlaag te brengen, in een warm bad is dat natuurlijk moeilijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100