Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom is er een erecode bij tatoeëerders?

Het valt mij op dat veel Nederlandse tattooshop's een zogenaamde erecode hanteren. Wat inhoud dat men geen tatoeages plaats op hoofd, nek, handen en geslachtsdelen. Weet iemand hoe dit is ontstaan is deze erecode ook internationaal?

8 jaar geleden
947

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Het niet plaatsen van tatoeages op plekken die zichtbaar zijn als je kleding draagt komt voort uit de scheiding tussen werk (waarbij een dress code kan gelden) en vrije tijd. Door op bepaalde delen niet te tatoeeren kan iemand alle beroepen uitoefenen en zich op voor een buitenstaander onzichtbare plaatsen toch laten tatoeeren. Ook is een probleem dat bijv. op de handen de tatoeage niet lang mooi blijft. Zie de bron.

het niet tatoeeren op geslachtsdelen lijkt me vooral ingegeven door bescherming van de privacy (van de klant), voorkomen van infecties en irritaties in dit bovendien zeer gevoelige gebied. Wat ook nog kan meespelen is dat de tatoeeerders, om zichzelf als beroepsgroep geen slechte reputatie te bezorgen, hebben afgesproken om de klanten een beetje tegen zichzelf te beschermen. Overigens zijn dergelijke tatoeages wel bekend.

De regels wat betreft het tatoeeren lopen per land behoorlijk uiteen. Er zijn landen waar zeker op de handen wel een tatoeage kan worden aangebracht.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding