Hoe krijg je in 24 uur een kleine 9000 kcal binnen op gezonde wijze?

Daarmee bedoel ik dus geen overmatige junkfood, maar een relatief gezonde wijze om glucose op te nemen voor een wereldrecordpoging waarbij ik heb berekent 8764 kilocalorieën te moeten consumeren om in balans te zijn met de prestatie die ik lever.

Toegevoegd na 5 minuten:
Goed te weten; na elke heel uur is er slechts 5 minuten tijd om voedsel, drank te consumeren en voor toiletbezoek; moet dus ook goed naar binnen te werken zijn en goed op te nemen als energie; vette producten leveren hier niet echt een bijdrage aan!

Weet jij het antwoord?

/2500

Onder normale omstandigheden is een calorie-intake van ca 2000-2500 calorieen per dag ruim voldoende. Bij extreme lichamelijke inspanning, zoals bij een sportieve prestatie die langere tijd moet worden aangehouden kan het wenselijk zijn de intake te verhogen, vooral als je weinig (vet) reserves hebt. Omdat de spieren vooranmelijk vetten verbranden, en vet ook nog eens meer dan 2 * zoveel calorien levert per gram, lijkt het in die omstandigheden aan te bevelen om vetrijk voedsel te nuttigen. Vet is op zichzelf niet ongezond (zelfs noodzakelijk) Te veel vet is echter niet gezond, en dat geldt in normale omstandigheden voor bijna iedereen in de westerse wereld. Als je dus in éém dag, zo snel mogelijk 9000 calorieen binnen wil krijgen, moet je ca 1 kg Vet (9 cal/gram) of ruim 2 kg Koolhydraten, (suiker) of eiwit binnen krijgen. Omdat 1 kg vet niet zomaar naar binnen glijdt , en ook koolhyraten nodig zijn zou ik adcviseren in de genoemde omstandigheden relatief vet- en koolhydraatrijk voedsel te nuttigen - wit brood met pindakaas, Cake, frites en dergelijke. Het lijkt ongezond, maar als je in één dag 4 keer de normale intake binnen wilt krijgen wel de enioge mogelijkheid, en, omdat het vet direct verbrand wordt, ook veel minder slecht dan het lijkt ! Toegevoegd na 3 uur: Als je echt geen vet-inname wilt, betekent 9000 calorieen een intake van ruim 2 kg pure koolhydraten en/of eiwitten. Met normaal voedsel is dat dus al gauw 4 kg eten, en als je dat in maar 5 minuten per uur (dus 2 uur op de 24) naar binnen moet werken, dan zal je het nog druk gaan krijgen! Eerlijk gezegd lijkt mij de recordpoging onder deze voorwaarden op zijn zachtst gezegd onverstandig!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100