Is 35mg zink per dag teveel? Moet ik daardoor extra koper slikken? Zo ja, kan ik Curcuma slikken om van te teveel koper (ivm Alzheimer) te ontgiften?

- Zink krijg ik binnen uit 3 supplementen in de vorm van citraat en gluconaat.

- Ik slik liever geen koper en ijzer (supplementen) vanwege de gezondheidsrisico's die op kunnen treden.

- Heb Asperger (vorm van Autisme) en daarvan wordt beweerd dat die mensen een te hoog koper en te laag zink hebben. Dus het lijkt me dat de zink dit weer in balans kan brengen. En hoop dat ik hierdoor geen extra koper hoef te slikken dus met andere woorden dat de zink de koper niet uitput en zo een tekort ontstaat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zink, curcuma, koper? Je wil graag iets extra's slikken om klachten te verminderen. Doe dat met verstand. Zoveel zomaar slikken is niet zinvol. Dat kan nooit werkzaam zijn. Je vermoedt een zinktekort. In het Westen is een zinktekort niet waarschijnlijk, omdat onze westerse voeding en weldaad ruim in zink voorziet. Zink komt voor in vlees, peulvruchten, rijst, bruin brood. Zink is een mineraal dat belangrijk is bij de wondgenezing en het immuunsysteem. Echter bij autisme is er geen verband met zink oid. aangetoond. Er zijn wel onderzoeken geweest met magnesium. Maar daar is geen hard bewijs/mechanisme door vastgesteld. De aanbevolen hoeveelheid per dag is 7 mg. voor vrouwen, 9 mg. voor mannen. Nu slik je 35 mg. Dat is teveel. Belangrijker is dit: Suppleren met een vitamine/mineralenpreparaat is alleen zinvol als er een tekort is aangetoond. Met supplementen pak je dat tekort aan. Extra's bovenop een normale vitamines/mineralenstatus geeft je geen verbetering op welk vlak dan ook. Het is onzinnig en weggegooid geld. De potjes in de winkel spelen in op je gevoel en veel mensen denken: ah baat het niet dan schaadt het niet. Wil je graag weten of je een tekort hebt? Ga naar je huisarts, die kan met een test jouw waarde bepalen. Dat geeft de beste basis voor een gerichte oplossing. Met je gezondheid moet je niet spelen of experimenteren!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100