hallo, ik ben sinds een jaar ongeveer aan de pil. Vorige maand was mn menstruatie bruin en nu wordt ik het helemaal niet. Wat kan het zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Verstoring van de menstruatie cyclus kan veel oorzaken hebben. Meest voorkomend is een ongezonde levensstijl (denk aan overgewicht of ondergewicht). Het beste advies is praat met je huisarts, hij of zij kent je medische achtergrond en kan aan de hand daarvan een veel beter antwoord geven.

Je bruine menstruatie is iets dat veel voorkomt. De afscheiding die tijdens de menstruatie wordt uitgestoten, bestaat uit baarmoederslijmvlies, de onbevruchte eicel en bloed. Als de menstruatie niet volledig wordt uitgestoten, blijven er restjes bloed en slijmvlies achter. Overblijfsel van de vorige menstruatie die rond de eierstokken, in de baarmoederhals of bij de baarmoedermond is blijven zitten kunnen opdrogen. Hoe verder bloed uitdroogt, des te donkerder het wordt. Zoende kan er op den duur sprake zijn van: Donkere afscheiding bij ongesteldheid duidt dus op opgedroogd bloed. Bij het uitstoten van de “verse menstruatie komt er opnieuw vocht bij de oude menstruatie. Hierdoor kan het opgedroogde, oude bloed weer wat indikken. Zodoende ontstaan “stukjes” die veel vrouwen ook wel omschrijven als bruine of zwarte “kwabbetjes”, “propjes” of “klontjes”. Wanneer je de pil trouw geslikt hebt, dan hoef je je geen zorgen te maken over een zwangerschap. Het is niet ongewoon dat tijdens pilgebruik er eens geen bloeding is. Dit kan verschillende oorzaken hebben, spanning komt veel voor. Toegevoegd na 21 uur: Wanneer de combinatiepreparaten precies volgens de gebruiksaanwijzing worden gebruikt dan is de kans om zwanger te worden minder dan een half procent per jaar. In de praktijk blijkt de kans om zwanger te worden groter, vooral bij het gebruik van de pil. De meest voorkomende oorzaak is het vergeten van de pil. Ongeveer 80% van de pilgebruiksters in Nederland vergeet jaarlijks wel een of meerdere malen de pil op tijd in te nemen.

Bronnen:
http://www.dokterdokter.nl/aandoening/de-pil/
http://www.gezondheidsplein.nl/aandoeninge...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100