Hoe kan ik weten of mijn vinger gebroken is?

Hallo,
Mijn vinger zat onlangs vast in een offsetpers (Heidelberg TOK) tussen de cilinders. Ik moest de rubberdoek uitkuisen terwijl ik de cilinderbediening manueel draaide. Ik draaide per ongeluk met volle kracht de verkeerde kant op en de cilinders trokken mijn vod en zo ook mijn middelvinger mee. Het bovenste gedeelte van mijn vinger zat even vast. Dat was puur pijn. Ik kreeg mijn vinger eruit, en nu voelt mijn vinger niet meer zo goed. Hij staat een beetje rood en doet pijn als ik een vuist vorm. Ik kan mijn vinger nog bewegen. Ik heb het tot nu toe aan niemand gevraagd omdat het ook onnodig kan zijn. Kan het zijn dat mijn bot geplet, gebroken of gewoon gekneusd is?
PS: Moet ik ermee naar de dokter?
Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als dit pijn blijft doen, zeker bij bewegen dan kan het gekneusd of gebroken zijn. Het verschil is niet goed te voelen. De huisarts kan simpele tests doen om te checken of er meer aan de hand is dan een pijnlijke plek. Bij twijfel zal deze al gauw een röntgenfoto laten maken om te kijken of er een breuk zit. Eerste uurtje even aanzien en als de pijn blijft is er minimaal een kneuzing, dus naar de dokter.

Ja hiermee moet je naar de huisarts. Als de huisarts denkt dat het gebroken is verwijst hij je door naar ziekenhuis om een röntgenfoto te laten maken. Ik zou zeker naar de huisarts gaan, als achteraf blijkt dat je toch je vinger heb gebroken is de schade alleen maar groter

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100