Heeft een kind alleen maar het DNA van de vader? Of hoe gaat dit in z'n werk? Kan het kind niet alleen DNA van de moeder krijgen?

Ik bedoel er moet altijd een DNA test worden gedaan om te kijken of het wel de vader is, wil dit dus zeggen dat het kind alleen DNA van de vader erft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De mens heeft een dubbele voorraad DNA. Elk gen in het DNA komt twee keer voor. (Er zijn wat uitzonderingen, maar daar hebben we het nu niet over.) De eicel van de moeder bevat van elk gen slechts één exemplaar, in plaats van de gebruikelijke twee exemplaren. Hetzelfde geldt voor de zaadcel van de vader. Als de zaadcel de eicel bevrucht, ontstaat een baby, die dus in elke cel weer twee exemplaren heeft van alle genen: één exemplaar van de moeder, en één van de vader. Zo heeft de baby dus weer een dubbele voorraad DNA, de helft van de moeder en de helft van de vader. Een DNA-test wordt gedaan als je niet zeker weet wie de ouders zijn. Bij de moeder is het meestal wel duidelijk. Bij de vader is het niet zo vanzelfsprekend, vandaar dat een vaderschapstest veel vaker voorkomt dan een moederschapstest. Moederschapstesten worden echter ook wel eens gedaan. Bijvoorbeeld wanneer het vermoeden bestaat dat twee baby's in het ziekenhuis zijn verwisseld. Of wanneer een adoptiekindje na een lange speurtocht denkt zijn natuurlijke ouders te hebben gevonden. Om zeker te weten of je je échte ouders hebt gevonden, en er dus geen vergissing in het spel is, kun je ook in zo'n geval een moederschapstest laten doen.

Een kind heeft DNA van beide ouders. Dus als er een DNA-test wordt gedaan wordt er gekeken of het DNA van de vader ook in het bloed van het kind aanwezig is.

Een kind krijgt van beide ouders het DNA, maar omdat een moeder zeker weet dat het haar kind is (ze heeft het immers zelf gebaard) hoef je daar geen onderzoek naar te doen. Vaders weten nooit 100% zeker dat het hun kind is, vandaar dat ze die test doen.

Elk gen kan de eigenschappen van de vader OF van de moeder dragen... Zo geldt dat voor elk DNA... Het is altijd een 50% - 50% kans... De oudste lijkt meer op de vader en de jongste lijkt het meest op de moeder, denk er maar over na, please...

Als ik jou was zou ik eens het boekje KAAS van Bas Haring kopen of uit de bieb lenen. Er gaat een wereld voor je open. Het is een bekroond boek geschikt voor jongeren van 12 tot 70

Een kind krijgt DNA van de vader of moeder. Met allemaal eigenschappen van de vader en moeder. Maar omdat je van de kleur ogen meestal maar 1 krijgt is omdat de ene kleur overheersd over de ander. Zo gaat het met alle eigenschappen. Verder gebeuren er meestal allee DNA testen om te kijken of het de vader is omdat je uit de moeder komt. Daarom is het wel zeker dat het haar kind is. Als je alleen de DNA van je moeder wilt moet je een eicel bevruchten en genetisch modificeren. Misschien is het dan haalbaar. . Maar denk dat et erg moeilijk is als het al haalbaar is;) Succes ermee;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100