wat betekent: optimistisch en pessimistisch?

ik weet niet wat dat betekent... mijn broer ook niet dus ik dacht: Ik vraag het wel aan jullie!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Optimistisch is als je alles vanuit het positieve bekijkt. Pessimistisch is als je alles vanuit het negatieve bekijkt. Een glas is half gevuld met water. Een optimist zegt: Het glas is half vol! Een pessimist zegt: Het glas is half leeg!

Optimistisch ben je als je vooral de zonnige kant van het leven kunt zien en ervaren Pessimistisch is het tegenovergestelde...

Een optimist is een slecht geïnformeerde pessimist. Lijkt mij dat dit genoeg zegt. Dus de verkeerde manier van leven van welke kant je het ook bekijkt. Toegevoegd na 1 minuut: Mar een optimist ziet alles zonnig in en een persimist het tegen over gestelde.

een pessimist denkt: " wat een PEST die mist!" een optimist denkt: " hij trekt wel op die mist!"

Een optimist ziet vooral het goede in het leven en wuift slechte dingen van zich af. "Het glas is half vol" Een pessimist ziet met name de slechte dingen in het leven en trekt dingen naar zich toe die eigenlijk niet van belang zijn. "Het glas is half leeg"

Optimistisch= leven met een positieve kijk op het leven Pessimistisch= leven met een negatieve kijk op het leven Btw dit kan je gewoon in een woordenboek opzoeken

Een pessimist is iemand die problemen maakt van zijn kansen; een optimist is iemand die kansen maakt van zijn problemen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pessimisme

Een optimist is iemand die denkt dat we in de best mogelijke wereld leven. Een pessimist is iemand die vreest dat de optimist wel eens gelijk zou kunnen hebben.

de optimist denkt : het glas is nog halfvol! de pessimist : mijn glas is al half leeg...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100