Waarom vind is het voor sommige moeilijk om NEE te zeggen..?

Waarom vinden sommige het moeilijk om nee te zeggen.. ze zijn niet eerlijk hebben geen zin om mee te gaan en toch zeggen ze JA waarom dan geen NEE???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien zijn ze wat onzeker en erg zacht van karakter.. en willen ze een ander graag een plezier doen... Toegevoegd na 52 seconden: En idd soms tenkoste van hun zelf :(

om een ander niet te kwetsen Toegevoegd na 28 seconden: ze zijn danbang dat ze spelbreker zijn

Dan ben je niet meer aardig en aardig gevonden worden daar doen mensen alles voor... Ze verraden zichzelf door ja te zeggen in plaats van nee...

Er zijn zoveel mensen die geen nee kunnen zeggen. Ze moeten vaak assertieviteits training ondergaan om het te leren om voor zichzelf op te komen en niet alles maar goed te vinden. Ze willen anderen graag een plezier doen of durven niet nee te zeggen omdat ze anders niet aardig gevonden worden. Ze willen het liefst met iedereen op goede voet leven en kunnen of willen geen ruzie hebben. Het kan ook zijn dat degene op dat moment 'ja' zegt en dan ineens geen zin heeft als het zover is. Vraag diegene de volgende keer:" weet je het zeker"? Laat dan weten dat je het niet erg vindt om nee te horen als ze /hij het niet durft te zeggen wanneer je dat vermoed. Dit maakt het voor de ander wat makkelijker.

Een mens heeft te kampen met ontzettend veel levenslessen in zijn leven. Een van de veel voorkomende lessen, met name bij vrouwen, is grenzen aangeven. Nee durven zeggen heeft alles te maken met je grenzen aangeven. Sommige mensen hebben dit nooit geleerd toen ze jong waren. Er werd niet naar ze geluisterd wanneer ze iets niet wilden. Denk maar aan een baby die krijst en wordt genegeerd. Op een gegeven moment houdt de persoon op aan te geven. Verder speelt aandacht een rol. Mensen willen graag positieve aandacht door iets voor een ander te doen, terwijl ze daar geen zin in hebben. Bang om afgewezen te worden.

Veel mensen zijn bang dat als je zegt dat je niet mee gaat ergens naartoe, dat de anderen je dan vervelend gaan vinden of ze willen niet dat je denkt dat je ze niet aardig vind en daarom niet mee gaat ergens naartoe. Het is voor jezelf toch beter om gewoon NEE te zeggen, anders zit je de hele dag dingen te doen die je niet wil doen of waar je geen tijd voor hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100