Wat is het gekraak dat ik soms hoor in mij knieën dat ik soms hoor na lang te zitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In elk gewrichtskapsel zit een vloeistof, die wrijving vermindert en slijtage voorkomt. Trekt u aan uw vingers of drukt u met gevouwen hand op de vingers, dan wordt de ruimte in het kapsel groter waardoor de vloeistof deze niet meer volledig kan vullen. De ruimte die overblijft vult zich met een gas, dat ontstaat doordat de gewrichtsvloeistof verdampt. Wanneer dit plotseling gebeurt, gaat dit gepaard met een kleine explosie. Dat is de knak. Het geluid is dus niet afkomstig van de botten, zoals veel mensen denken. In dat geval zou u immers meerderde malen achter elkaar kunnen knakken, wat niet kan. Het gas heeft enige tijd nodig om weer vloeistof te worden. Pas daarna kan er opnieuw geknakt worden.

Ik geloof dat dat je kraakbeen is. Dat komt doordat je te lang in een 'verkeerde' houding hebt gezeten. Het kan geen kwaad.

Mij is ooit verteld dat dit lucht tussen de gewrichten is. Maar ik ben geen dokter...

Dat is het gewrichtssmeer dat vacuum trekt en implodeert bij die beweging van je knie met het lopen… Kan geen kwaad, doet geen pijn en je kunt er niets aan doen…

Dat is het verschuivende, verplaatsende gewrichtssmeer, dat zich verplaatst in je knie, kan geen kwaad... En het zijn geen botten of stukjes bot, alleen gewrichtssmeer... Toegevoegd na 1 uur: medische bijsluiter: ga direct naar de huisarts, u komt niet langs AF en ontvangt geen €200...

Het zou kunnen zijn dat je op een oude stoel zit en het gekraak niet afkomstig is vanuit je knieëen. Mocht dit wel het geval zijn is het mogelijk Artrose.

Bronnen:
http://www.orthopedie.nl/content/gewrichte...

Bij mij waren het een soort bandjes die over de schijven lopen. Daar heeft hij er toen een paar van weggeknipt. Die schoten steeds van de echijf af en weer terug.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100