Hoe verstandig is het om extracten van groenten, planten en/of fruit preventief te gebruiken om bepaalde aandoeningen te voorkomen?

Ik heb onlangs ontdekt dat er ook extracten bestaan van groenten, planten en fruit waar bepaalde (gezonde) stoffen in relatief hoge dosissen aanwezig zijn.

Om een voorbeeld te geven: granaatappels (zie link hieronder)

http://www.vitaminesperpost.nl/Granaatappel-extract.html

Ze beweren dat 1 zo'n capsule van 500mg (halve gram) 70% ellaginezuur bevat (een sterk antioxidant en een testosteron booster), dat wil zeggen dat er 350mg ellaginezuur aanwezig is in 1 zo'n capsule.

Ik gaf granaatappels als voorbeeld maar je hebt bijvoorbeeld ook broccoli extracten (waar sulforafaanglucosinolaten aanwezig zijn, zie link hieronder) en je hebt nog heleboel andere extracten maar mijn vraag is vooral:

Kan je dit soort extracten preventief gebruiken om bepaalde aandoeningen te voorkomen of zijn extracten van groenten, planten en/of fruit per direct weggegooid geld?

Toegevoegd na 49 seconden:
Weblink broccoli extract:

http://www.onlinepharmabox.be/nl/Apotheek/nutrisan_nutri_sgs_30_capsules?cnk=2448538

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij is het nooit aangetoond dat het echt werkt, want anders zat het wel in het verzekeringspakket. Verder denk ik dat het ook een soort vals gevoel van veiligheid geeft. Je denkt doordat je die dingen eet dat je gezonder wordt, Stel ik neem die broccoli pillen omdat ik geen broccoli lust, dan denk ik dat ik goed bezig ben, maar omdat ik dan de echte groente of fruit niet meer eet( wegens niet lekker of gemakzucht, krijg ik wel een stuk minder aan vitamine en andere waardevolle stoffen binnen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100