Ik krijg heel snel griep, als er iemand bij mij in de buurt ziek is hoe kan ik dit voorkomen?

Ik ben 16 jaar oud en ben een jongen en ik krijg heel snel: keelpijn, verstopte neus, als er iemand bij mij in de klas al ziek is. Hoe kan ik dit voorkomen? Heb ik vitamine tekort? Moet ik vitaminepillen nemen, maar ik houd niet van grote en vieze vitaminen maar wel van zoete vitaminen van die kindervitamines wat ik vroeger nam.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet je weerstand verbeteren, dit doe je door gezond en gevarieerd te eten, voldoende water te drinken en voldoende te slapen. Als je gezond eet, dan zijn vitaminepreparaten niet nodig.

Sommige mensen worden sneller ziek dan anderen. Deels zit dit in je genen, maar deels komt het ook door je manier van leven. Je zult niet zo snel vitamine tekort hebben als je normaal leeft en een multivitamine is zeker geen vervanging voor een gezond eetpatroon. Of je ziek wordt hangt van meer dingen af dan enkel vitaminen. Gezond leven helpt op gezond te blijven. Dus eet en drink gezond (voldoende groente, fruit en vezels), rook niet, kom vaak buiten, zorg ervoor dat je voldoende beweegt en krijg voldoende slaap(!!). Dit houdt je afweersysteem in goede conditie. Zelfs al leef je heel gezond, dan nog is het mogelijk dat je vaker ziek bent dan anderen. Als je echt vaak griep hebt (enkel keelpijn en een verstopte neus is gewoon een neusverkoudheid), dan zou ik dit aankaarten bij de huisarts, misschien is het dan wel handig dat je een griepprik krijgt.

Je denk mischien dat je griep hebt, maar daarvoor is dat niet zo. Het beste voor u te wapenen tegen griep is ziek worden, dus griep krijgen. Griep is een besmetting met een virus. Als het virus in uw lichaam komt dan gaat het lichaam reageren, door het afweersysteem in te schakelen. Daardoor gaat het antistoffen aanmaken die het virus vernietigd. Dus de eerste keer gaat je goed ziek zijn omdat er nog geen antistoffen aanwezig zijn. De tweede keer gaan er al antistoffen zijn en worden er boijgemaakt. Hoierdoor ben je dan beter gewapend en na verloop van tijd ga je ook griep hebben maar ga je het amper merken. Zo van die dagen ik voel mij wat slapjes. Het aanmaken van antistoffen kan je ook kunstmatig doen, het vaccin. Hierbij worden verzwakte griepvirussen ingespoten, waardoor er antistoffen worden aangemaakt voor dat je besmet geraakt met de echte virussen. Virussen kunnen veranderen en dan moet het lichaam ook aangepaste antistoffen aanmaken. Weet ook dat hoe zwakker je bent hoe mindergoed het afweersysteem werkt en dan heb je een kasteel waar er stuuken uit de muur zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100