Waarom moet iemand zijn eigen urine drinken?

Ik was vanmiddag op een feestje en hoorde daar met "een half oor",dat iemand zijn eigen urine moet drinken.Waar is dit goed voor en is dan alleen je eigen urine goed?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het schijnt ook goed te zijn voor je imuumsysteem.Als iemand gezond is,kan het geen kwaad om urine te drinken.Urine is steriel...je moet er alleen van houden.Maar als niemand het ooit geproefd heeft...hoe weten die dan dat het vies of goor is?Iedereen weet dat het zout smaakt,dus hebben ze het toch eens geproefd,hahaha?Als je net asperges ophebt,raad ik het zéker niet aan om het te proberen.

Er zijn allerlei theorieën over urine drinken. Het zou sommige vormen van kanker tegen gaan. Het zou goed zijn tegen eczeem, keelonsteking, oorontsteking, wintertenen etc. Toch is het nooit echt wetenschappelijk aangetoond dat het goed zou zijn om je urine te drinken. Dat het niet goed zou zijn is logischer, want urine bevat afvalstoffen en dat kan nooit goed voor je zijn.

Sommige mensen denken dat deze walgelijke gewoonte goed is voor hun gezondheid. Dat is niet aangetoond. Overigens kan het ook geen kwaad, maar ik hou me maar bij mijn biertje als je het niet erg vindt...

Het schijnt dat in ochtend urine nog veel "goede"stoffen zitten die niet goed zijn opgenomen in je lichaam dus als je het weer opnieuw opdrinkt dan heeft het de kans om goed te worden opgenomen. ( bijvoorbeeld, te veel vitamine c plas je dus uit, misschien wordt dat er mee bedoeld.) Volgensmij kan het van je voor een gezond mens weinig kwaad, het gaat alleen nog eens extra door je nieren heen, en met te veel schadelijke afvalstoffen in je lichaam schaad het natuurlijk wel. Verder vind ik een kopje koffie smorgens toch lekkerder als een bakkie warme urine.

Ik weet wel : als je uitslag hebt op het lichaam dat je het met ochtend urine moet deppen en dan verdwijnt de uitslag . Toegevoegd na 2 minuten: En sommige mensen zweren erbij om s`morgens een half kopje urine te drinken .

Vroeger dronken artsen de urine van patienten om te controleren of het zoet was, op die manier werd suiker ziekte, of te wel diabetes mellitus, wat 'zoete stroom' betekend vast gesteld. Maar een andere reden om urine te drinken kan ik niet bedenken, gelukkig kunnen we nu bloedprikken en urine nakijken op een andere manier :)

De meeste mensen moeten niets van urine hebben, ze vinden het kortweg vies. Sommige mensen zijn juist een liefhebber van het gele vocht en drinken het in plaats van melk, jus of thee, ieder ochtend bij het ontbijt. Ze spoelen en gorgelen de urine in hun mond als ze bijvoorbeeld keelpijn hebben. Sommigen gieten het in hun oor bij een oorontsteking, en anderen plassen op hun wratten. In Afrika gaan ze nog verder: daar doen ze koeienpis in de melk. Dit schijnt geluk te brengen.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...

urine is gewoon steriel, het kan geen kwaad als dat gedronken word, mits de persoon waarvan de urine is wel gezond is. Wetenschappers hebben bewezen dat het eigenlijk zelfs gezond kan zijn om elke morgen een glas te drinken. Daar waag ik mij persoonlijk toch liever niet aan.

Bronnen:
http://www.hoe-zo.net/index.php?action=pri...

het schijnt ook te helpen als je last hebt van mondgeur

Ik denk dat urine drinken alleen goed is als er geen ander vocht aanwezig is bv bij een mijnramp en je opgesloten zit van de buiten wereld ik kan me niet voorstellen dat je het anders drinkt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100