Hoe lang we slapen, is dat persoonsgebonden? Ik hoor vaak 'Ik heb x uur slaap nodig', maar is dat wel waar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat verschilt inderdaad enorm per persoon. Er zijn altijd weer onderzoeken, de meest bekende is dat je 8 uur slaap nodig hebt.. Maar later kwam weer een nieuw onderzoek (wat miljoenen kost..) En daaruit bleek dat mensen na 5 uur slaap al genoeg energie hebben.. Dus je moet minstens 5 uur slapen.. Ze zeggen ook dat je nooit een uur moet gaan slapen, dan kan je beter doorgaan.. Het zijn uiteindelijk altijd wel speculaties vindt ik.. Ieder mens heeft een ander lichaam, en een andere levens stijl.. Dus je kan het beste voor jezelf nagaan wanneer jij je het meest uitgerust voelt.

Bronnen:
internet en krant

Slaap is persoons- en leeftijdsgebonden. Sommige mensen zijn van nature avondmensen en andere ochtendmensen. Dit veranderd soms naar mate men ouder wordt. Er was een hele mooie documentaire over de biologische klok van de mens waarin dit goed werd uitgelegd. Even gezocht en terug gevonden: http://www.documentariestv.net/science/horizon-the-secret-life-of-your-body-clock-video_3ba7aa1fe.html Is zeker de moeite waard op te kijken.

Het is inderdaad persoonsgebonden. De een heeft genoeg aan 5 uur per nacht, de ander aan 10. Wel is het een feit dat mensen in deze drukke maatschappij eigenlijk te weinig slapen, waardoor sommigen eigenlijk meer slaap nodig hebben dan Ze beweren. Verder is het ook afhankelijk van leeftijd en andere dingen. Sorry, maar ik kon zo snel even geen bron vinden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100