Plots een chocoladeverslaving. Hoe komt dit ?

Ik heb nooit veel om snoep gegeven. Nu de laatste maand zou ik een moord plegen om een stuk chocola te bemachtigen. Ik wandel 10 minuten naar de supermarkt om m&m's of smarties te kopen die ik onderweg al in mijn mond begin te stoppen, precies of ik heb maanden geen eten gehad. Zou het kunnen dat ik in het beginstadium van mijn menopauze zit ? Ik ben nog maar 44 jaar. Mijn moeder haar menopauze was op haar 55e.

Weet jij het antwoord?

/2500

Moeilijk om op afstand te zeggen, maar je vraag triggerde bij mij inderdaad meteen 'hormonen'. Natuurlijke schommelingen kunnen maandelijks zijn, of zwangerschap, of de overgang. Maar het kan ook zijn dat er iets anders aan de hand is. 44 is laat voor een zwangerschap en vroeg voor de overgang. Misschien stoort er iets anders. Je hebt niet echt een 'klacht', want chocola=lekker. Maar het klinkt als een symptoom van iets hormonaals. Ga eens langs de huisarts.

Laat je suiker eens controleren door de huisarts, misschien is je suikergehalte te laag. Dan kun je ook trek in zoet krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100