Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe krijg ik mijn concentratie in het verkeer terug.

ik heb last van concentratie problemen, dat hindert mij vooral in het auto rijden. Ik kan mij focussen op 1 iets... Dus gas geven... Of een bocht rijden... Of inhalen... Verder vergeet ik alles, opletten enzo... Ik word er erg bang van en durf niet veel meer te rijden..

Toegevoegd na 4 uur:
Haha okee !! Dit was geen goeie vraag voor goeie vraag . nl :p... Ik ga morgen mijn oude rijinstructeur vragen of hij er wat mee kan, maar heeft er wel iemand tips tegen concentratie problemen in het algemeen dan?? Iig bedankt voor jullie bezorgdheid.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Autorijden moet natuurlijk wel leuk blijven en je moet er geen angst bij hebben. Ik weet niet hoe lang dit probleem al speelt. Er zijn altijd autorijscholen die speciale trainingen geven om van bepaalde angsten af te komen. Maar ik denk dat zij weinig kunnen doen aan concentratieproblemen, ik weet niet waar je concentratieproblemen aan te wijten zijn. Als dit je leven min of meer beïnvloed is het handig om een huisarts te raadplegen.

Hoe heb je rijbewijs gehaald? Oplossing: lessen nemen. Ervaring opdoen met minder kans op ongelukken omdat er een instructeur ernaast zit. Oefeningen doen om te multitasken. Ga in auto zitten en doe alsof je rijdt. Kijk in spiegel, stuur, schakel. Of gewoon niet rijden.

Mijn man had dit ook en de dokter zei dat het bij hem kwam doordat hij voor zijn werk de hele dag achter een computerscherm zit! Hij moest op zijn werk vaker een pauze inlassen, om te voorkomen dat ie te lang achter elkaar achter een scherm zat!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100