Wat gebeurt er en wat voel je als je flauwvalt?

Ik ben ooit eens bijna flauwgevallen denk ik, toen ik elf was. Het was 'smorgens. De wekker ging af, ik stond of, ging naar de badkamer en daar begon het. Mijn oren begonnen te suizen. Plots zodanig hard dat ik niet eens meer verstond wat mijn mama en mijn broer vertelden en ik zelfs niet hoorde wat ik zelf vertelde. Toen zag ik allemaal zwarte vlekken en ben ik gaan zitten. Dat was al ietsjes beter. Toen brabbelde ik iets tegen mijn mama en nam ze een kletsnat washandje en "smeet" het in mijn gezicht, dat enkele keren. Ze zei achteraf dat ze niet verstond wat ik zei maar dat ik er wat versuft uitzag enzo... Ik ben die dag ook niet naar school geweest (het was toch een woensdag)

Nou wil ik graag weten wat er zo nog allemaal kan gebeuren als je voelt dat je gaat flauwvallen en wat er daarna, als je weer wakker wordt, wat je dan nog allemaal voelt of krijgt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat is een appelflauwte (dat je heel even flauwvalt). Het kan gebeuren als je snel opstaat, als je het heel warm hebt, als je heel misselijk bent (en al het bloed naar je maag stroomt), als je heel erg schrikt, als je pijn hebt, sommige mensen hebben het als ze bloed zien, of als ze claustrofobisch zijn en in een overvolle trein zitten, als ze bij de bevalling van hun vrouw zijn... enzovoort! Zoals jij het beschrijft gaat het precies, alleen kan het soms heel snel gaan. Dit ging redelijk langzaam (als je nog weet dat je zwarte vlekken voor je ogen had en zo). Je kunt ook in één keer buiten westen zijn, bijvoorbeeld bij hevige schrik. Het voordeel is, dat je je niet tegenhoudt tijdens je val, dus dat het slachtoffer er vaak zonder botbreuken vanaf komt. Na afloop merk je er meestal niet zoveel van (als het inderdaad een 'gewone' flauwte was). Je bent misschien wat bibberig en een beetje slap, maar als je wat drinkt en eet en zorgt dat je frisse lucht binnenkrijgt gaat dat wel weer over. Als je voelt dat je gaat flauwvallen, kun je het beste gauw gaan zitten of liggen, zodat je niet kunt vallen. Verder is het handig om je hoofd laag en je voeten hoog te leggen, zodat er voldoende bloed naar je hersenen stroomt. In de meeste gevallen kan dat de echte flauwte voorkomen. Als je binnen bent (bijvoorbeeld op een feestje) helpt het vaak als je de frisse lucht in gaat. Als iemand vaak flauwvalt, moet hij/zij wel naar de dokter gaan, natuurlijk. Misschien heeft hij/zij een lage bloeddruk of is er iets anders aan de hand. Maar een keertje gewoon flauwvallen... dat doet bijna iedereen wel een keertje in zijn/haar leven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100