wat kun je doen om prostaatproblemen te voorkomen ?

Wat zou ik kunnen doen om later prostaatproblemen te voorkomen zodat ik als ik oud ben niet 3 keer per nacht eruit hoef bijvoorbeeld om te plassen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt de bekendste mannelijke klier helpen gezond te blijven: 8 tips om je prostaat in conditie te houden. Vaker seks Wat veel mannen waarschijnlijk hopen, blijkt waar: geregeld seks hebben is beter voor de prostaat dan weinig seks. Dat ontdekten Australische onderzoekers in een groot onderzoek. Mannen in de leeftijd tussen 20 en 50 die zeker 5 keer per week ejaculeerden hadden 30% minder kans om prostaatkanker te ontwikkelen dan mannen die dat niet deden. Regelmatig bewegen Mannen die regelmatig lichamelijk actief zijn hebben een 30% kleinere kans op prostaatproblemen dan mannen die niet of nauwelijks bewegen. Ook de kans op erectieproblemen is kleiner. Meer fruit eten Het dagelijks eten van minstens 2 stuks fruit die veel antioxidanten bevatten, wordt in onderzoeken in verband gebracht met een kleinere kans op prostaatkanker. Ook de suiker in fruit (fructose) lijkt een positieve rol te spelen. Blauwe bessen, frambozen, bramen, aardbeien, pruimen en granaatappels bevatten veel antioxidanten. Wekelijks broccoli eten Tomaten en broccoli bevatten stoffen die beschermen tegen prostaatkanker. Ze zouden bestaande tumoren zelfs kunnen verkleinen. Uit onderzoek bleek dat bij mannetjesratten met prostaatkanker gewichtsverlies optrad van de tumor na gevoerd te zijn met tomaat en broccoli. De combinatie van tomaat en broccoli had een groter gunstig effect dan bij tomaat of broccoli afzonderlijk. De werkzame stof in tomaten, het pigment lycopeen, is voor het lichaam beter opneembaar als de tomaten zijn gekookt of gebakken. Broccoli moet zo kort mogelijk worden gekookt om het goede bestanddeel sulforafaan te behouden. Ook in bloemkool, spruitjes en tuinkers komen stoffen voor die beschermend werken. Engelse onderzoekers adviseren in elk geval wekelijks één keer broccoli te eten. Selenium Uit verschillende wetenschappelijke studies is gebleken dat het mineraal selenium een beschermende werking heeft tegen prostaatkanker. Volgens sommige onderzoekers bevat de West-Europese voeding te weinig selenium omdat het mineraal nauwelijks voorkomt in de Europese teeltgronden. Toch kun je met goede voeding een tekort voorkomen. Selenium zit in noten, met name paranoten en walnoten, en in vis, zilvervliesrijst, eieren en kippenvlees. Zie verder in bijgevoegde link.

Bronnen:
http://www.dokterdokter.nl/gezondheid/eten...

Een gezonde prostaat Een groeiende prostaat kan invloed hebben op het plassen. Dit maakt het extra belangrijk om goed voor uw prostaat te zorgen. U kunt uw prostaat op verschillende manieren in goede conditie houden. Één van deze manieren is een gezonde en gevarieerde voeding. Voeding en de prostaat De voeding heeft invloed op het functioneren van de prostaat. Vitamines, mineralen en gezonde vetten in de voeding hebben een gunstige invloed op de prostaatfunctie. Zo zijn volkoren producten, vis, schaal- en schelpdieren, noten en zaden goed voor uw prostaat, aangezien deze voedingsmiddelen veel zink bevatten. Zink is een belangrijk mineraal voor de prostaat. Er zijn ook voedingsmiddelen die u beter kunt vermijden. Het gaat hierbij om cafeïnehoudende dranken, zoals koffie en zwarte thee, koolzuurhoudende dranken en alcohol. Drink deze dranken met mate. Verder kunnen scherpe specerijen de prostaat prikkelen. Naast de voeding is ook voldoende beweging belangrijk om de prostaat in goede conditie te houden. Behoud een goede prostaatfunctie Zoals eerder benoemd, kan de prostaat rond het 45ste levensjaar gaan groeien. De groeiende prostaat kan op dat moment het plassen beïnvloeden. Een veelvoorkomend verschijnsel is het vaker moeten plassen. Om uw prostaat in goede conditie te houden, kunt u uw prostaat al ondersteunen vóór u merkt dat u vaker moet plassen. Prosta Plus bevat extracten van zaagbladpalm, pompoenpit en broccoli. Deze extracten zorgen voor het behoud van een goede prostaatfunctie en helpen om goed te kunnen blijven plassen. Tevens is de formule aangevuld met antioxidanten als lycopeen en zink, die een gunstige invloed hebben op de prostaat. Met Prosta Plus houdt u de prostaat in goede conditie! Tips om goed te blijven plassen De volgende tips kunnen u helpen om goed te blijven plassen, ook wanneer uw prostaat groeit: ■ Ga naar het toilet zodra u aandrang heeft en stel het plassen niet uit. ■ Zittend plassen heeft de voorkeur boven staand plassen. ■ Probeer ontspannen te plassen zonder te persen. ■ Zorg dat de blaas en plasbuis zo goed mogelijk leeg geplast zijn. ■ Vermijd grote hoeveelheden alcohol, aangezien dit de prikkel om te plassen dempt. ■ Drink minimaal 1,5 liter vocht per dag (bij voorkeur water). ■ Probeer gezond en gevarieerd te eten. ■ Beweeg minimaal 30 minuten per dag.

Bronnen:
http://www.fitforme.nl/gezondheid/de-prostaat

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100