Als ik ga trouwen in Thailand, is het dan ook een geldig huwelijk in Nederland?

Hoi ik ben 30 jaar en mijn Thaise vriendin 32. Ik heb haar 4 jaar geleden tegen gekomen toen ik daar aan het backpacken was. We zijn nog steeds bij elkaar maar we zien elkaar maar paar keer in het jaar. Nu wil ik met haar gaan trouwen en daarna daar gaan wonen.

Ik weet alles al van de bruidsschat (sinsod) enz. Maar ik wil weten als ik daar trouw, het ook officieel geldig is in Nederland. Mijn achternaam is; de leeuw. En ik wil dat zei ook zo gaat heten. Is dat mogelijk?

Gr. Marcel

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, nog niet. Er zijn ook een paar voorwaarden. Je zult de huwelijksplechtigheid door een daarvoor beëdigd persoon moeten laten doen. Daarna vraag je de officiele papieren op bij de Thaise staat en stuurt die op naar Den Haag. Als je de buitenlandse huwelijksakte in Nederland wilt laten inschrijven, moet je deze eerst laten legaliseren. Als je in Nederland woont, is het verplicht om het huwelijk te registreren in de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA). Je moet de huwelijksakte eerst laten legaliseren door de autoriteiten van het land waar je getrouwd bent. Hierna moet de huwelijksakte gelegaliseerd worden door de Nederlandse diplomatieke vertegenwoordiging in het desbetreffende land. Als het land waar je trouwt aangesloten is bij het Apostilleverdrag (legalisatieverdrag), dan is een apostillestempel op de akte voldoende. De akte hoeft dan niet door de Nederlandse diplomatieke vertegenwoordiging te worden gelegaliseerd. In de Verdragenbank vindt u een overzicht van landen die bij het Apostilleverdrag zijn aangesloten.

Bronnen:
http://www.minbuza.nl/producten-en-dienste...
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/tr...
http://www.thai-info.net/netherlands/huwelijk.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100