wat is het verschil tussen normaal maandverband en incontinentie maandverband?

het prijsverschil is nml nogal groot en dat voor (vaak) oudere mensen die het toch meestal maar met een mager pensioen hebben te doen....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Maandverband neemt minder vocht op en vooral: minder tegelijk. Incontinentieverband kan afhankelijk van het type hele scheuten urine tot een complete plas in een keer opnemen, en de zwaarste verbanden ook faeces (ontlasting). Incontinentieverband heb je in veel meer maten, maandverbandgrootte maar ook veel groter (als 'echte' luiers), unisex, speciaal voor mannen en speciaal voor vrouwen (de zone met het grootste absorptievermogen zit net op een andere plek), vooral voor urineverlies of voor zowel urine- als faeces(ontlasting)verlies. Incontinentieverband bevat speciaal materiaal dat geur voorkomt (veel maandverband ook, maar dat is ander materiaal) en vooral een buitenkant die voorkomt dat de huid geïrriteerd raakt. Daarnaast: incontinentiemateriaal wordt (nog) vergoed door zorgverzekeraars, maandverband niet. Maar sommige mensen durven/willen niet naar de dokter met incontinentieklachten - terwijl er soms veel aan te doen is om het minder erg te maken, zoals fysiotherapie.

Incontinentie verband kan natuurlijk veel meer vocht absorberen, want dat is niet voor maandelijkse probleempjes maar voor mensen die soms wat moeite hebben met de boel ophouden! Dus dan is het ook duurder!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100