waarom val ik 's-middags zo makkelijk in slaap?

Het is zondagmiddag. Ik zit heerlijk ontspannen op de bank met een puzzelboekje/tijdschrift/ kat op schoot. Als ik mijn ogen sluit, ben ik vrijwel meteen vertrokken.
Echter 's-avonds als ik naar bed ga, lig ik minimaal een half uur wakker.
Let wel: ik slaap zeer zelden 's-middags, juist om te voorkomen dat ik 's-avonds moeilijker in slaap kom.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zegt het zelf al: omdat je meer ontspannen bent. 's avonds ga je naar bed met het idee dat je "moet"slapen, waardoor je die ontspanning niet kunt vinden.

De zondagmiddag is het ideale moment om even weg te dommelen, je bent ontspannen, hebt waarschijnlijk nog geen alcohol genuttigt en nog geen zware maaltijd genoten, allemaal dingen die slaap bevorderen, doe tussen het puzzelen door eens iets actiefs, ga even wandelen, zet een kop koffie voor jezelf.

Bronnen:
www.gezondheidsplein.nl/dossier/222/.../ti...

hoi Pokemon, de middagdip is eigenlijk een heel natuurlijke pauze. Ze noemen het ook de after-lunch dip maar het ligt niet aan het eten, het ligt aan het tijdstip (ook als je niet hebt geluncht). Op werkdagen onderdrukken wij die dip. Toch is hij voelbaar als je er op let. Dan ga je automatisch de klusjes doen waar je minder bij na hoeft te denken. Op zondag kun je er lekker aan toegeven, niks mis mee. Elke dag er aan toegeven zou het gezondste zijn. Veel bedrijven in het Oosten gaan al over tot een half uurtje slaap tussen de middag. groetjes Diny

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100