Hoe houd je je relatie sterk als je al 3 jaar op elkaars lip zit.?

Mijn man raakte 3 jaar geleden werkeloos. Ik heb een chronische ziekte dus ben nu volledig afgekeurd. Mijn man heeft artrose in zijn nek gekregen en is ook na de ww in de ziektewet gekomen. Hoe houd je je relatie sterk zonder dat je je aan elkaar gaat irriteren. We leven minimum door dit alles dus leuke dagjes ect kan niet vaak en door mijn ziekte ook niet. Hoe zorg je. Ervoor dat je niet in een sleur komt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Door te zorgen dat je toch, hoe dan ook, op en of andere manier allebei een EIGEN leven daarnaast hebt. Zorg voor je eigen hobbies, wordt lid van verschillende verenigingen of clubs, doe verschillend vrijwilligerswerk ; zorg hoe dan ook dat je elkaar 's avonds aan de eettafel wat te vertellen hebt, en je niet samen dezelfde ervaring hebt - die helaas vaak weinig meer inhoudt dan teevee kijken en computeren. Daarnaast moet je ook juist dingen SAMEN doen en niet passief de hele dag naast elkaar zitten. Ga samen een stukje wandelen, ga op visite bij een kennis of nodig gasten uit, doe een spelletje, of zet samen een knutselproject op. Zelfs elkaar voorlezen kan verschrikkelijk leuk en gezellig zijn. Dat je beiden je lichamelijke beperkingen hebt, betekent niet dat je je alleen nog maar kunt overgeven aan passief vermaak, en de deur niet meer uit hoeft. En buiten die deur is een heleboel meer te doen dan alleen ' dagjes uit' met kunstmatig vermaak en hoge kosten. (En binnen de deur is meer te doen dan teevee kijken en computeren). Kortom : zoek een invulling voor je eigen dagbesteding (dat geldt voor jullie beiden) en zoek gezamenlijke activiteiten (die niet per se lichamelijk erg actief hoeven te zijn).

MIsschien is de sociale werkvoorziening iets voor jullie, je kunt dan werken bij een normaal bedrijf, waar je de aanpassingen en begeleiding krijgt die nodig zijn, of bij een sw bedrijf, er is vaak wel een wachtlijst, maar het haalt je uit het sociale isolement, je verdient geld, en je hebt weer een invulling van de dag. Voor mensen met een gezondheidsbeperking is werken in een gewone baan soms niet mogelijk. SW kan dan een oplossing zijn. Het wordt ook wel sociale werkplaats, beschermde werkplek of beschermende arbeid genoemd. Aangepast werk De SW is bedoeld voor mensen die door lichamelijke, psychische en/of verstandelijke beperkingen aangewezen zijn op een 'aangepaste' baan. In de SW wordt het werk aangepast aan uw mogelijkheden. De SW biedt u een echte baan. U werkt met collega’s en u krijgt een gewoon salaris. Ook kunt u een cursus of opleiding volgen naast uw werk. Voorwaarden voor SW U mag alleen werken in de SW met een zogenoemde indicatie WSW. U komt hiervoor in aanmerking als de volgende voorwaarden voor u gelden: u hebt een handicap waardoor u niet in een gewone baan kunt werken; u kunt wel werken in een aangepaste omgeving; u bent in staat om regelmatig te werken; u wilt zelf graag een baan; u staat ingeschreven bij UWV WERKbedrijf. . UWV WERKbedrijf onderzoekt of de voorwaarden voor u gelden. Aanmelding voor Wsw Wilt u graag werken in de sociale werkvoorziening? Dan vraagt u een gesprek aan bij een UWV WERKbedrijf-kantoor. Dat doet u met het aanmeldingsformulier. Met Regelhulp kunt u dit formulier invullen en verzenden. Het UWV WERKbedrijf ontvangt uw aanmeldingsformulier. Daarna krijgt u een uitnodiging voor een gesprek. Samen bespreekt u of de sociale werkvoorziening iets voor u is. Het geeft je zelfvertrouwen ook een enorme opkikker, je bent niet meer afhankelijk van een uitkering, wat je relatie ook goed kan doen.

Bronnen:
www.regelhulp.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100