Waarom is de ene wel en de andere niet verslavingsgevoelig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uit onderzoek blijkt steeds meer dat dat ligt aan het voorkomen van een bepaalde stof in de hersenen (het is dus genetisch bepaald). Dit betekent dus ook, dat als men precies weet hoe dit stofje werkt, er ooit een medicijn voor kan worden uitgevonden. Wel is het zo dat een verslaving 'getriggerd' kan worden door opvoeding en omgeving. Niet iedereen met aanleg hoeft dus verslaafd te raken. Maar iedereen die verslaafd raakt, bezit wél dat stofje.

Iedereen is verslavingsgevoelig. De een realiseert zich dat alleen eerder dan de ander en stopt dus sneller met verslavende acties of begint er niet eens aan.

Heeft onder andere gewoon te maken met (erfelijke) aanleg. Google wat dat betreft eens op "predispositie" of klik op de link hieronder.

ik denk dat het te maken heeft met hoe gelukkig je bent. als je ongelukkig bent is het veel logischer dat je ergens aan verslaafd raakt omdat je een bepaalde leegte wilt opvullen. als je gelukkig bent heb je dat niet nodig (wat voor verslaving het ook mag zijn)

Heeft met een heleboel factoren te maken..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100