Wat zijn de verschillen tussen een SSRI (antidepressiva) en Bachbloesem mix 84?

Ik gebruik nu al iets meer dan een jaar Sipralexa 20mg 1x/dag omdat ik vorig jaar met aanhoudende kortademigheid begon te kampen, uiteindelijk werd vastgesteld dat ik paniek- en angststoornissen opliep (hyperventilatie).

Ik moet zeggen dat ik hartstikke tevreden ben van dit spul want ik hyperventileer niet meer, vroeg of laat zal ik dit moeten afbouwen maar ik weet nog niet wanneer;

Ik was op zoek naar een natuurlijk middel dat ik later nog zou kunnen gebruiken om vrijer te kunnen ademen en hopelijk niet meer te hyperventileren en kwam Bachbloesem mix 84 tegen om vrijer te kunnen ademhalen.

Zie weblink hieronder:

http://www.bachbloesemadvies.be/bachbloesems-bij-stress/hyperventilatie.htm

Op die website wordt heel veel beweerd dat het zou helpen maar alleen de vraag of dit degelijk wel klopt???

Mijn oorspronkelijke vraag is eigenlijk of er verschillen zijn tussen "Bachbloesem mix 84" en de Sipralexa (SSRI/antidepressiva) die ik neem?

Zo ja, welke?

Met andere woorden: op welke manieren werken beide producten?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik denk dat het belangrijkste verschil is dat de werking van antidepressiva die door je arts worden voorgeschreven, wetenschappelijk is aangetoond. bij bachbloesem is dit niet het geval. Toegevoegd na 3 minuten: sipralexa verhoogt de hoeveelheid serotonine in je hersenen. dit stofje is belangrijk om je goed te voelen. Toegevoegd na 10 minuten: mensen die in bach bloesem geloven, kunnen er trouwens wel degelijk baat bij hebben en zich beter voelen door het gebruik. het kan verder geen kwaad.

Een SSRI is een medicijn dat voorgeschreven wordt bij depressies en angststoornissen. Het beinvloedt de serotoninestofwisseling in de hersenen, met als doel de verhoging van serotoninegehalte in de hersenen op een plek waar verlaagd kan zijn bij deze klachten. Het kan soms vervelende bijwerkingen hebbenen duurt 4-6 weken voor er verbetering van de klachten op kan treden. SSRI's moeten onder dokters toezicht gbruikt worden. Ja...bachbloesemstherapie. Een oplossing waar ooit een bloemetje in gedreven heeft. Geen enkle werking ooit aangetoond boven het placebo effect. Rescue spray zou snel werken. Geen arts nodig, geen bijwerkingen (want er zit niets in).

De medicijnen die jij gebruikt zijn chemische producten. Bach Bloesem is een natuurlijk product wat uit planten is verkregen. Je kan ze dus onmogelijk met elkaar vergelijken. Wel weet ik dat Bach Bloesem helpt. Ik gebruik het voor mijn hond als ze spannende dingen beleefd. Het is een heel gevoelig dier en vindt het niet prettig om in groot gezelschap te verkeren, maar soms moet dat. Zo zal ze er straks weer baat bij hebben als ze mee moet naar het kerstmaal bij mijn dochter. Een kleine hoeveelheid (twee druppels) op haar tong geeft haar minstens een avond lang genoeg ontspanning om het te doorstaan. Doe ik het niet, dan is ze na een uur volkomen uitgeteld en hypernerveus. Een hond kan niet doen alsof, dus dat het echt werkt is voor mij duidelijk. En waarom zouden plantenextracten niet kunnen werken, de natuur geeft ons heel veel goede dingen. De aanwezigheid van lavendel op de slaapkamer geeft ook ontspanning en een betere nachtrust.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100