Wat droogt de huid eerder uit warm of koud water, of maakt het geen verschil?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Warm water (maar niemand geeft de reden) omdat heet water het vet zachter maakt of zelfs oplost... Dan is dat beschermende laagje weg en daardoor droogt je huid sneller uit...

Warm water ! Toegevoegd na 6 minuten: Als ik warm douche heb ik een veel drogere huid .............alsdat ik de douche lauw zet , niet altijd lekker ... maar ik merk wel dat het veel beter is ! Het is wel zo erg dat het net is of het sneeuwd als ik s'avonds mijn spijkerbroek uit doe .........en bij lauw douchen .....NIET !

Warm water zal sneller verdampen,dus sneller uitdrogen.

warm water. als je een tijd in een warm bad bent geweest zijn je vingers vaak helemaal gerimpelt. als je buiten zwemt in normaal koel water is dat nooit zo snel zo

Ik denk dat het meer te maken heeft met de hardheid van het water. Als je jezelf wast met regenwater, droogt je huid minder snel uit. Zelf heb ik een waterontharder geplaatst, en ik vind dat je in elk geval een zachtere huid van krijgt. Als je je gewassen hebt, is het net of je je ook al ingesmeerd hebt.

Warm water!

Het hangt helemaal van de omgeving af. Als je in de douche alle stoom goed afzuigt en dus droge lucht hebt, verlies je meeste vocht na douchen met warm water. Je hebt dan een warme huid waardoor je meer vocht verdampt, het verdampen gaat ook makkelijker door de droge lucht. Nog meer als je ook met zeep gedoucht hebt. Zeep spoelt de waterafstotende vetlaag (die het vocht binnen hield) van je huid weg. Er zijn diverse factoren die ten grondslag liggen aan een droge huid, volg de link mocht je er geinteresseerd in zijn.

Bronnen:
http://www.huidarts.com/cgi-bin/patinfo.pl...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100