Is dit normaal bij een verkoudheid?

Ik ben nu al een week verkouden. Nu heb ik nog erg last van dik, taai snot achter in me neus dat ik heel moeilijk door kan slikken of kan uitsnuiten. Misselijkmakend gewoon! Ik heb al van alles geprobeerd, maar word er wanhopig van, het duurt me veel te lang! Hebben meer mensen hier last van en wat doe je er dan aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Stomen met menthololie helpt om het slijm te verdunnen. Toegevoegd na 3 minuten: Je neemt een schaal, doet daar een liter kokend water in en een paar druppeltjes olie. Dan ga je met een handdoek over je hoofd boven die schaal hangen, en ademt zo een poos de stoom in.

Dat is een onderdeel van een genezingsproces, dus een goed teken. Een paar hapjes yoghurt, wil nog al eens veel slijm los maken. Verders veel geduld, heeft zijn tijd nodig.

Dat is heel normaal hoor; een verkoudheid kan 2 weken en zelfs langer duren. Stomen is een optie of neusspray gebruiken.

Bisolvon helpt ookgoed tegen slijm. En pepermuntthee drinken, zonder suiker. Vermijd zuivel, veel suiker en zure dingen, deze zorgen juist dat je extra slijm aanmaakt.

ja, het is normaal, voor de een, de ander heeft er geen last van. spoelen met zout water, het is vies, smerig zelfs, maar het werkt. stomen met menthololie helpt ook. ikzelf heb een klein druppelflesje en een druppeltje daarvan op je borst of zelfs bovenlip werkt ook prima, als hulpmiddel.

Een buisje tocatolin halen. Hier kun je mee stomen, een paar druppels in kokend water doen, en inademen. Vervolgens doe je een paar druppels op je kussen als je gaat slapen! Werkt de hele nacht door. Succes en sterkte!

Bronnen:
Een vriendin op leeftijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100