ik ben 2 maanden geleden uit het gips gekomen en ik heb nog heeel erg veel last van mn enkel wat moet ik doen?

ik ben 2 maanden geleden uit het gips gekomen ik heb er 2 weken in gezeten omdat mijn enkel omwas gezwicht en er schuin aan hing dit hebben ze rechten kunnen zetten en er was een klein breukje maar toen ik uit het gips kwam had ik er weinig tot geen last van maar 1 week later ben ik zonder krukken gaan lopen (ik denk te snel) en 2 weken later gaan trainen dit is erg dom van mij geweest maar ik kan nu bijna niks meer met mn enkel niet rennen niet zo goed trap lopen en hij slaat de heletijd op slot en zwicht vaak om wat moet ik nu doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat je moet doen is zo rap mogelijk een dokter of specialist raadplegen.

Wat jij moet doen is naar een fysiotherapeut gaan. Geef deze informatie door aan je huisarts, dan kan hij je een verwijzing daarvoor geven. De therapeut geeft je dan speciale oefeningen om de enkel weer los en soepel te maken.

ligt er aan.... wat hebben ze in het ziekenhuis gezegt over wat je moest doen/ laten en zou voelen toen het gips eraf ging? ik zou misschien even je huisarts of het ziekenhuis raadplegen, denk dat je idd te snel te veel bent gaan doen, maar....ik ben geen arts;)

Het is inderdaad vrij aannemelijk dat je je enkel te snel hebt belast, en uiteindelijk hebt overbelast. 1. Stop onmiddelijk met het belasten van de enkel: Zelfs lopen op deze enkel moet je nu even niet doen. Krukken halen dus. 2. Ga morgen gelijk langs bij je huisarts en vertel je probleem. Hij moet echt een verwijsbrief uitschrijven voor de specialist, dus overdrijf desnoods! 3. Volg, na het bezoek aan de specialist nu WEL het advies op dat je krijgt! Waarschijnlijk zal je ook fysiotherapie krijgen. Heel veel beterschap en succes!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100