hoe kan ik meeroken voorkomen?

mijn schoonvader rookt veel ik kan hen niet verbieden om in zijn eigen huis te roken maar hoe voor kom ik dat ik die vieze rook binnen krijg ik wil er niet ziek van worden

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je vindt roken vies. Dat mag. Dat dient je schoonvader te respecteren op dezelfde manier waarop jij de keuze van je schoonvader dient te respecteren. Allereerst zul je hem op een volwassen manier op de hoogte moeten stellen van je gevoel. Daarna kun je pas naar oplossingen gaan zoeken. Weglopen zonder iets te zeggen is kwetsend. Niets zeggen en blijven zitten veroorzaakt een gevoel van ziek zijn. Probeer het gesprek niet te laten lijken op een beschuldiging en probeer zeker niet om hem te overtuigen dat roken ongezond is. Dat weet hij namelijk al.

Gewoon uit de buurt blijven als hij rookt, anders word het een gasmasker op, maar dat zal je wel niets vinden denk ik.

Wat vervelend!! Misschien moet je is met je schoonvader gaan praten en zeggen wat je ervan denkt. En een voorstel doen als: - Als ik er ben dat hij dan naar buiten gaat. Verbieden is een groot woord, maar je kan er wel over praten en met een oplossing komen. Lukt het praten niet? Dan denk ik dat je dan het beste zelf naar buiten kan gaan. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100