Is depersonalisatie een gevolg van chronische hyperventilatie?

Hallo,
Sinds het overliden van men oma (aug'11) is men depersonalisatie versterkt en zit ook veel aan de dood te denken. Heb ook last van chronische hyperventilatie. Die depersonalisatie is zo extreem geworden dat ik bang ben door te slaan. Ik stel de mensheid steeds in vraag. Voel me gvangen in men eigen lichaam. Voel me een raar wezen. Ik overanalyseer mezelf. Stel mezelf continue in vraag hoe zit ik in elkaar,.. Ik snap men eigen logica niet meer en ook nauurlijk de logica van het leven niet meer. Dit gevoel is zo raar en brengt me in een vicieuze cirkel.Ik durf niet meer te leven. Herkent iemand dit gevoel? En kan hyperventilatie dat gevoel versterken?
Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Hyperventilatie kan je duizelig maken, en 'raar' in je hoofd. Dus ja: als je dan last hebt van depersonalisatie, zal zo'n meer fysieke 'raarheid' dat gevoel al snel kunnen versterken. Daarbij staat hyperventilatie vaak niet op zichzelf, en kan het samengaan met paniekaanvallen. Bij een paniekaanval is depersonalisatie heel veel voorkomend, net zoals de angst om gek te worden, angst om iets raars te gaan doen, of angst om dood te gaan. De symptomen van hyperventilatie en paniekklachten lopen vaak wat in elkaar over, ook dus omdat hyperventilatie in zichzelf (dus ook als je een verder 'gezond' persoon zou vragen om heel snel en oppervlakkig te gaan ademen heeft dat al effect) voor een raar gevoel in het hoofd zorgt. Heb je wel hulp? Kom je bij een psycholoog, of een psychiater? Zo nee, ga dan naar je huisarts en vraag hulp. Zo te horen kun je wat extra zorg wel gebruiken momenteel.

Hyperventilatie is in dit geval een verschijnsel dat optreedt vanuit autonoom gegenereerde angst (paniek). Het is naar mijn idee al in een zo vergevorderd stadium dat professionele hulp noodzakelijk is. Medicatie in combinatie met psychotherapie lijkt gewenst.

Het is misschien een rare vraag, maar dat komt omdat mijn eigen ervaring hierin een rol speelt. Maar slik je de pil? En vanaf welke leeftijd? Ik begon op mijn 16de de pil te slikken en had vanaf mijn 17de last van hyperventilatie en paniekaanvallen. Waardoor ik ook hele rare gedachten kreeg. Ik ben 1,5 jaar geleden gestopt met de pil en sindsdien kan ik weer normaal denken, zijn de paniekaanvallen gestopt en heb ik weer normaal leren ademhalen zodat ik ook niet meer hyperventileer. Ik heb er 36 jaar over gedaan om hierachter te komen!! Mijn hyperventilatie was ook chronisch, maar is nu totaal verdwenen. Ik kan nu eindelijk na zoveel jaar genieten van het leven!! Dus mijn eigen ervaring is, dat het hormonaal kan zijn.... Ik hoop echt dat ik je hiermee heb geholpen en dat je misschien een kans krijgt om het uit te proberen. Ik zou zo graag willen dat iemand voelt wat ik nu voel na chronische hyperventilatie! Heel veel sterkte hiermee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100