Ik moet Nederlands met mijn vader spreken

Goedenavond allemaal,

ik (17) woon sinds vier maanden in Nederland. Mijn vader is Nederlander, en ik woon nu bij hem en zijn familie. Ik woon voor het eerst in mijn leven in Nederland en ik kon bijna helemaal geen Nederlands voordat ik hier kwam. Ik ben in Duitsland opgegroeid en ik spreek Engels met mijn moeder(ze komt uit Engeland). Ik wil heel graag Nederlands leren en ik probeer zo veel mogelijk te praten. Maar ik heb nog NOOIT in me leven Nederlands tegen mijn vader gepraat. Dat vind ik HEEL RAAR. Maar nu wil hij dat opeens omdat mijn stiefmoeder het een goed idee vind. Ik zei dat ik dat niet wilde en dat ik gewoon Duits met hem will spreken maar hij mag wel Nederlands tegen mij praten. Toen noemde mijn stiefmoeder mij een luiaard. Maar ik ben niet lui, echt niet, ik wil het wel leren. Maar als ik ook Nederlands met mijn vader moet spreken kan ik helemaal niet meer mijn moedertaal spreken, met niemand. Gisteren zei ik iets in het Duits, toen antwordde hij gewoon niet. Vandaag hetzelfde. Nu praat niemand meer tegen mij:-(
Wat vinden jullie? Vinden jullie ook dat ik Nederlands met mijn vader moet spreken, en ben ik lui als ik dat niet doe of begrijpen jullie mij wel een beetje? Alvast bedankt:-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hey Ben, als je even niet op het NL woord kan komen dan kan je toch overleggen dat je dat woord dan even in het Duits uit spreekt zodat je vader of je stiefmoeder het woord in het NL kunnen verbeteren? Meteen goed voor de ontwikkeling en het tempo gaat vast zo snel vooruit, als je maar probeert.. daar gaat het toch om? Ik denk als je vader en je stiefmoeder merken aan jou dat je je best doet om NL te spreken met af en toe een duits woordje er tussen door dat ze het wel zullen waarderen.. Succes en sterkte met alles, ik vind je een hele krachtige jongen, en je schrijven is echt top! respect!

Ik vind dat ze gelijk hebben, alleen dan kun je zo goed mogelijk Nederlands leren spreken! Het typen in Nederlands gaat je al erg goed af trouwens! Complimenten!

Je bent beslist niet lui en Nederlands is ....... moeilijk. (ik moet het wel netjes houden.) Zelf ben ik docent Nederlands voor anderstalige volwassenen geweest. Je krijgt het Nederlands alleen onder de knie door het te spreken! Wel stel ik voor, dagje Duits, dagje Nederlands praten. Om en om dus, je moederstaal kunnen spreken is zeer belangrijk, bepaalde uitdrukkingen laten zich niet vertalen. Als men je het Nederlands door de strot probeert te drukken, leer je het nooit. Ist dass ein gutes Vorschlag? Have a nice Christmas.

Ik vind het heel normaal als je zoveel mogelijk Nederlands probeert te spreken. Op die manier maak je ook nieuwe vrienden en is wordt het leven voor jou in Nederland ook makkelijker. Zelf was ik met mijn Nederlandse ( ex ) man en mijn stiefzoon, in Duitland gaan wonen en wij deden er alles aan om zoveel mogelijk Duits met elkaar te spreken. Aan één kant vind ik dat je stiefmoeder gelijk heeft maar aan de andere kant vind ik dat ze je niet voor luiaard uit mag maken. Er zijn ook andere manieren om jou te stimuleren om toch zoveel mogelijk Nederlands te laten spreken. Als je vader telkens zijn mond houd, wordt je daar alleen maar ongelukkig van. Ik wens je veel susses MIT FREUNDLICHEN GRÜSSEN ( sorry Nederlands toetsenbord )

Nederlands is moeilijk dat is een feit.Nu je bij je vader bent gaan wonen zal het misschien toch verstandiger zijn om Nederlands met hem te gaan spreken ook misschien omdat je hier naar school gaat en Nederlands de hoofdtaal is. Als je op het middelbaar onderwijs zit ben jij in ieder geval een kajer met het Duits wat je altijd hebt gesproken en het Engels wat je met je moeder hebt gesproken.Ik zou je er niet lui om verklaren.Waarom.Niet zo'n goede zet van je stiefmoeder, of spreekt ze misschien ook een buitenlandse taal.Kan zomaar zo zijn.En vaders moeten ook eens leren niet zo eigenwijs te zijn om niet te praten.Hoe kan je tegen een kind je mond houden.

Mij lijkt het, het prettigst om gewoon Duits tegen je ouders te spraten. Maar als je tegen je ouders Nederlands spreekt leer je het wel sneller. De meeste mensen die immigreren naar Nederland blijven in hun eigen huis denk ok gewoon hus eigen taal spreken, omdat ze anders hun eigen taal niet meer horen behalve als ze naar hun eigen land gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100