Je weegt 200 kilo kan dat op 2 gewogen worden?

Een weegschaal gaat tot 120 kilo.
Als je nou met elk been op 1 weegschaal gaat staan geven de weegschalen dan 100 kilo elk
aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, de som is 200, maar de uitslag per weegschaal wordt bepaald door hoeveel gewicht je op elke been zet. Als je gewoon symmetrisch staat is het wel 100/100, maar als je naar een kant overhelt zal die weegschaal meer aangeven (en de andere dus minder). Toegevoegd na 8 minuten: Tja, hoe kan iemand *hier* nou een min voor geven? En ook nog zonder commentaar... :-(

Nee gewoon het zelfde. Toegevoegd na 31 seconden: Of je nou met 1 fout of met 2 voeten op een weegschaal staat maak echt haast niks uit.

Gewoon de 2 getallen optellen :).

Ja, dat zou best kunnen. Je moet dan ongeveer in evenwicht gaan staan en dan de getallen bij elkaar optellen.

Theoretisch geven beide weegschalen 100 kg aan. In de praktijk kan dat wat verschillen. Dat kan komen doordat jij een beetje scheef staat. Het kan ook komen doordat je niet symmetrisch bent. Bijna niemand is perfect symmetrisch. Kijk naar een proftennisser, die heeft één gespierde arm. En bijna iedereen heeft ongelijke beenlengte. Als het wat verschilt, is dat niet erg. Dan geeft de ene weegschaal wat meer aan, en de andere wat minder. Wil je weten hoeveel je weegt, dan hoef je alleen maar beide getallen op te tellen. Of die twee getallen nu wel of niet hetzelfde zijn, maakt helemaal niets uit. Als het toch uitmaakt, heb je slechte weegschalen. ;-)

Als je zorgt dat géén van de twee weegschalen 120kg aangeeft, dan kun je de getallen bij elkaar optellen en er van uit gaan dat het gewicht klopt. Je lichaam is niet gelijk in gewicht verdeeld, het is waarschijnlijk zo zijn dat als ze je precies doormidden zouden zagen en ze de twee helften zouden wegen, de ene helft meer weegt dan de andere. Dit omdat aan de ene kant bijv. je hart zit en meer weegt dat meer weegt dan de bijv. de lever. Er zijn vrouwen met ongelijke maat van borsten, ook hier kan wel tot 500gr. verschil in zitten, je ene been is meestal zwaarder dan het andere vanwege meer spiermassa en ga zo maar door..... Je zou kunnen proberen om nét zolang je gewicht te verdelen totdat het exact gelijk staat op de weegschalen, maar waarschijnlijk sta je dan wel scheef.

Waarschijnlijk geen goeie uitslag omdat je niet goed verdeeld staat.

jij kunt het proberen met je knieen op de weegschaal dan is de kans om over te hellen een stuk kleiner: doe het eerst enkele malen achter elkaar dan kun jij zien of er veel verschil in zit in het gewicht.

Dit is hoe het in de praktijk gebeurt. Zeker vroeger (niet heel erg lang geleden trouwens), toen de weegschalen maar 120-130 kilo aangaven maximaal, werden mensen die beduidend veel zwaarder waren op twee weegschalen gewogen. Op dergelijke gewichten maakt een kilootje of wat ook niet veel meer uit natuurlijk. Het alternatief is een vrachtweegschaal op een andere locatie, maar omdat dat nogal als belastend wordt ervaren, wordt dat niet veel gedaan. In de meeste Amerikaanse ziekenhuizen hebben ze tegenwoordig standaard weegschalen(weegstoelen) die tot 300 kilo en hoger kunnen wegen, mede omdat dergelijke extreme gewichten (160 kilo en hoger) steeds minder tot de uitzonderingen zijn gaan behoren. Mensen die nog veel zwaarder zijn dan dat, worden nog steeds op twee schalen of op industriële (vracht)weegschalen gewogen. En voor ik de open deur vergeet, inderdaad, je telt de gewichten - die elkaar redelijk zullen benaderen, zeker bij twee goed geijkte identieke weegschalen - bij elkaar op.

Ik geloof er gevoelsmatig niets van. Ik zal het eens proberen met lagere gewichten

nee dat kan niet je zult naar een ziekenhuis moeten gaan denk ik

je kan het uitproberen met iets anders bv een keukentrapje, eerst op de kop op 1 weegschaal. daarna de poten beneden op 2 weegschalen en dan kijken of het op hetzelfde uitkomt

Volgens mij kan je beter gaan afvallen, dan kun je met twee benen op 1 weegschaal staan. Lijkt me een stuk handiger.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100