Hoe moet een klamboe opgehangen worden?

Op de verpakking in de winkel lees ik: met ophangset.
Maar hoe werkt dat dan? Moet je iets (een soort punaise ofzo) in het plafond boven je bed prikken? Of zitten er in malarialanden haken boven de bedden om je klamboe aan op te hangen?

Of is het misschien zo dat er in hotels in malarialanden standaard al klamboes boven de bedden hangen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is afhankelijk waar je gaat slapen, in sommige landen hebben ze haken of iets dergelijks in plafond ,muren waar je de klamboe kunt bevestigen. Neem altijd voor de zekerheid punaise mee. Wil je nog een tip meegeven: Wanneer je in je bed gaat liggen en je klamboe naar beneden haalt, zorg dan dat je het ligt uit hebt. Steek de klamboe goed onder je matras. Wanneer hij helemaal is afgesloten, controleer je met een zaklamp of je geen muggen in je klamboe hebt............zo ja vernietigen! Ze komen er namelijk niet meer uit ;-)

Een klamboe hang in zijn geheel over het bed dus sluit op het bed heel. Niet aam het plafond maar aan een soort ophang systeem over het bed heen.

Er moet wel een haakje in het plafond. Daar hang je dan de klamboe met ophangsysteem aan op. Het ophangsysteem bestaat uit een katrol al dan niet met stokjes die min of meer horizontaal staan. De stokjes zorgen dat de er wat meer ruimte blijft aan de zijkanten van het bed.(hoe langer de stokjes, hoe verticaler de klamboe vanaf de bedrand omhoog gaat) Met de katrol kan de de hoogte variëren.

De klamboe is niet al te zwaar maar kan toch de punaises uit het plafond trekken door zijn gewicht. Hang het aan een haak of haken, eventueel met een plug voor sterkere borging, aan het plafond. Hoe de klamboe ook hangt, hij sluit als het goed is helemaal het bed in en hangt op de grond. Het is niet de bedoeling dat er muggen in zitten als je hem om je bed heen doet dus of er helemaal om het bed heen doen als je niet slaapt (afgesloten) of naar 1 punt toe en dan een beetje gedraaid/opgerold om de muggen weinig kans te geven daar in te gaan zitten en wachten tot jij het om je bed heen slaat. Maar ze kunnen zich ook vasthouden onder het bed. Klamboe eventueel behandelen met anti-mug spray.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100