Kan het zijn, dat je na het stoppen met een antidepressivum licht in je hoofd wordt?

Sinds 1999 slik ik een antidepressivum en wil er nu, alweer, vanaf. Mijn huisarts is op de hoogte. Sinds een dag of 6 slik ik niets meer, maar sinds gisteravond voel ik me erg licht in mijn hoofd, erg draaierig. Zou dit veroorzaakt kunnen worden door het stoppen? Als dat zo is zet ik gewoon door, die draaierigheid zal dan uiteindelijk wel verdwijnen, want het gaat verder goed met me. Als dit niet de oorzaak kan zijn zal ik verder moeten zoeken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je mag met anti-depressiva nooit zomaar stoppen dat moet je afbouwen. Stel dat je anderhalf tablet per dag slikt dan moet je eerst een week op 1 hele en daarna een week op een halve, dan pas kun je stoppen. Ik had ze vorige week vergeten op tijd te bestellen en niets meer op voorraad door omstandigheden heb ik ze toen zeker 5 dagen niet geslikt en werd er echt ziek van, hoofdpijn, duizelig en wazig zien. Ik voelde me de hele dag wiebelig in mijn hoofd, dus wat jij schrijft zijn gewoon ontwenningsverschijnselen. Dat staat ook in de bijsluiter.

Om antwoord op je vraag te geven of je licht in je hoofd kan worden, ja dat kan.

Ja dat kan inderdaad. Heb ik ook gehad. Gaat na verloop van tijd wel weer over, maar je hebt er veel minder last van als je geleidelijk stopt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100