Hoe kom je het snelst van slapende voeten af?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ga liggen met je voeten omhoog tegen de muur. Zo stroomt het bloed weer omlaag. Als het weer gaat probeer dan je tenen weer te bewegen en wrijf ze wat om de doorbloeding weer op gang te brengen. Toegevoegd na 22 uur: Het kan ook zijn dat er een zenuw afgekneld is en dit is meestal het geval. Dit kan bijv. doordat je te lang met de benen over elkaar hebt gezeten. In dit geval moet je er voorzichtig op gaan staan en even wachten. Op gegeven moment geeft de zenuw de prikkel weer door naar de hersenen en verdwijnt het slapende gevoel.

let op je houding en zorg ervoor dat ze niet te diep in slaap komen, komt het te vaak voor, raadpleeg je huisarts, dan is er wat anders aan de hand

door met je voet op een koude ondergrond te gaan staan

Goed bewegen/draaien zodat de doorbloeding weer goed op gang komt. Als je er mee gaat lopen loop je kans op verstappen/breken.

Bronnen:
Eigen ervaring

Goed in beweging blijven zodat ze minder snel gaan slapen is altijd handig, maar als ze toch slapen: veel rekken en strekken. Lichtjes stampen op de grond en je tenen heen en weer bewegen. Hierdoor komt je bloedtoevoer weer goed op gang en neemt het prikkende slaapgevoel wat sneller af.

je onderbenen en voeten even met warme handen masseren, dit is goed voor de doorbloeding. Om heb te voorkomen, niet te lang in dezelfde houding zitten/staan en niet te lang in de kou!

Steek ze tegen de zwaartekracht omhoog... Dan komt het gevoel het snelst terug...

Zachtjes masseren en bewegen om de bloed toevoer te stimuleren.

Even goed masseren en ook nog het liefst met een beetje massage olie en het is tevens ook nog goed voor je voeten ook .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100