Waarom worden dieren met een injectie geeuthanaseerd, en mensen niet?

Naar aanleiding van Marleens antwoord:
http://www.goeievraag.nl/vraag/.35583#213289

Kennelijk worden dieren met een injectie geeuthanaseerd, en mensen op een andere manier (drankje?). Vanwaar dat verschil?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik weet van twee gevallen waarbij euthanasie werd toegepast op mensen. in beide gevallen werd het dodelijke middel per injectie toegediend.

Het komt voor dat men een injectie geeft, ook wordt er wel eens gebruik gemaakt van een infuus om iemand te laten inslapen.

Omdat euthanasie nog steeds niet duidelijk geregeld is, ondanks de vele euthanasie-verklaringen die door mensen worden opgesteld voor zichzelf, wanneer en onder welke omstandigheden zij euthanasie willen. Het is nog steeds strafbaar om een einde te maken aan uitzichtloos en ondraaglijk lijden bij mensen, zeker als je dat als partner doet. Vandaar het drankje bij mensen : ze moeten het zélf opdrinken, en plegen dus in feite (geassisteerde) zelfmoord. Ik heb een keer een documentaire gezien over een instelling in Zürich, waar mensen naar toe reisden, die niet meer verder wilden. Het stervensproces werd van a tot z op video vastgelegd, zodat er duidelijk gedocumenteeerd werd, dat diegene het zélf deed, en niet iemand een overdosis bij een ander inspuit.(Dit doen dierenartsen bij dieren : een overdosis narcose-middel inspuiten, waardoor het 'inslapen' genoemd wordt)

Injectie is beter, omdat je maag het drankje vaak niet verdraagt. De injectie kan je niet kopen, maar het drankje via via wel. Als mens moet je dan beginnen met een antibraakmiddel en dan een paar flinke slokken, Voor je het weet ben je weg Toegevoegd na 5 minuten: Een hond of een geit geef je weer nietr zomaar een aantal slokken...

Euthanasie is bedoeld als zachte dood. Als regel geldt dat de dierenarts een combinatie van een middel, een dosering en een toediening moet kiezen waarvan de dierenarts weet dat deze geen, of zo min mogelijk, opwinding bij het dier teweeg brengt, en binnen zeer korte tijd na toediening de dood zal veroorzaken. Het dier moet voldoende worden verdoofd, en de dierenarts moet het dier observeren totdat hij zeker weet dat het dood is. Dodelijke injecties die recht in het hart worden gegeven, worden door het Veterinair Tuchtcollege afgekeurd, en worden door de meeste dierenartsen niet meer gebruikt.

Bronnen:
http://www.licg.nl/wcs/lcg/nl/4660/hoe-gaa...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100