is het normaal als je als vrouw kleine bobbeltjes op je tepel heb?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat is normaal. Daarmee wordt aangetoond dat er kliertjes in de borst zitten die in staat zijn moedermelk te leveren.

De tepelhof bevat enige kliertjes, de sebaceuze klieren, ook kliertjes van Montgomery genoemd, die vaak te zien zijn als kleine ronde bultjes rondom de tepel.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Borst

Dat is heel normaal. Ze helpen een baby om de tepel te vinden. Ze scheiden hele subtiele geurstoffen af. Als je zwanger wordt worden het zelfs meer bobbeltjes.

Dat hangt er vanaf wat je bedoelt met bobbeltjes. Het weefsel is wat onregelmatig op je tepels, dat is wel normaal. Ook kun je altijd een klein bultje ofzo hebben op je tepel of tegen je tepel aan, net zoals je elders op je huid moedervlekjes of andere plekjes kunt hebben. In z'n algemeenheid geldt dat als een bobbeltje of bultje in je borst of op je tepel 'nieuw' is, het altijd verstandig is dit even na te laten kijken door de huisarts. Als het gaat om iets waar je mee geboren bent, kun je er vanuit gaan dat het onschuldig is. Tenzij het gaat groeien ofzo, dan geldt weer dat je het even na moet laten kijken. Onregelmatig weefsel is wel normaal dus, net zoals je in je borst voelt dat het weefsel onregelmatig is. Daarom is het ook belangrijk om regelmatig borstzelfonderzoek te doen, zodat je weet welke onregelmatigheid normaal is voor jouw borst, en welke nieuw is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100