Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is Zelfhypnose makkelijker als je naar een spiraal kijkt?

Is Zelfhypnose makkelijker als je naar een spiraal kijkt dan dat je je ogen dichtdoet? Word je dan makkelijker in hypnotische 'trance' gebracht?
Waarom doen ze dat?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
657
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Er bestaat een verband tussen bepaalde oogbewegingen en hypnotische trance.
Het helpt bij in zelfhypnose te komen om eerst met open ogen wat voor je uit te staren. Zo'n spiraal werkt, maar staren naar een kaarsvlammetje, of een patroon in het vloerkleed kan ook. Daarna de ogen sluiten geeft een sterker effect dan direct de ogen sluiten. Het precieze verband tussen oogbewegingen en trance is voorzover ik weet onbekend, maar net als in de REM slaap spelen oogbewegingen in EMDR een belanrijke rol.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Er bestaat een verband tussen bepaalde oogbewegingen en hypnotische trance.
Het helpt bij in zelfhypnose te komen om eerst met open ogen wat voor je uit te staren. Zo'n spiraal werkt, maar staren naar een kaarsvlammetje, of een patroon in het vloerkleed kan ook. Daarna de ogen sluiten geeft een sterker effect dan direct de ogen sluiten.

Het precieze verband tussen oogbewegingen en trance is voorzover ik weet onbekend, maar net als in de REM slaap spelen oogbewegingen in EMDR een belanrijke rol.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding