Hoe krijg ik het koud zonder airco?

het is hier ontzettend heet overal in het huis en we komen er niet vanaf hoe maken we het hier kouder zonder airco??

Toegevoegd na 4 minuten:
ramen open zetten maakt alleen maar erger is er een enige oplossing?

Toegevoegd na 12 minuten:
Half uur geleden geregend onweert nog wel

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het bij jullie inmiddels ook geregend heeft : alle deuren en ramen tegen elkaar open zetten. Lekker doorwaaien, daar koelt het flink van af. Zelf woon ik alweer twee dagen in de kelder en heb inmiddels mijn bed er ook heen gesleept.......maarja, die luxe heeft niet iedereen. Als het nog niet gereegend heeft en buiten nog net zo warm is, en je hopelijk wel ventilatoren hebt, helpt het enorm om die langs grote bakken / flessen ijswater en / of natte theedoeken te laten blazen. En mijn persoonlijke favoriet : het plantenspuitje. Jezelf af en toe helemaal ondersproeien met een koele mist, liefst in de stroom van een ventilator (en anders een waaier oid) hou je heeel lang vol. Toegevoegd na 1 minuut: Vooral dat plantenspuitje (ik heb een kleine die je kunt ' oppompen' en die past in de handtas, van de Action) is ideaal. Ik gebruik het ook als ik moet fietsen, lopen of zelfs autorijden (geen airco), en zo heb ik vorig jaar zelfs een autorit van 8 uur in meer dan 32 graden overleefd. Nathouden nathouden nathouden, zodat je voortdurend je warmte kwijt kunt. Toegevoegd na 2 minuten: Je voeten in een bak koud water, scheelt ook stukken.

Het is slim om vooral je polsen te verkoelen. Hier komt al het bloed in het lichaam langs en wordt dus al het bloed verkoeld, wat binnen luttele seconden resultaat heeft!

Nu inderdaad alles opengooien wat open kan. Maar overdag op een dag als vandaag hou ik alles dicht ook de gordijnen als de zon erop staat maar vooral alle ramen en deuren dicht! Dan blijft de warmte buiten. In mijn huis is t heerlijk koel overdag hoor. En jezelf afkoelen kun je idd door met je voeten in een bak koud water te zitten en je polsen koelen onder de kraan en water in je nek is ook erg prettig vind ik.

Mocht het weer net zulk weer worden als vanmiddag. hou dan de gordijnen dicht. Zodat de zon niet in huis schijnt. Dat doen wij altijd en het helpt heel goed. Houd de ramen en deuren ook zoveel mogelijk dicht. Zodat de warmte niet naar binnen komt. Als het 's avonds is afgekoeld kan je het dan wel weer laten door luchten.

vanaf een uur/half twee heb ik de zon in de tuin en op de ramen, ik heb een zonnescherm dat net niet lang genoeg is, binnen achter het hele grote raam heb ik luxaflex en daarvoor heb ik van het plafond tot op de vloer hele lange gordijnen. terwijl de meeste buren met alles open zitten, tuindeuren / ramen, en niet een zonnescherm/gordijnen hebben, ben ik gewend om 's zomers heel vroeg de ramen tegen elkaar open te zetten en als het goed gelucht is, alles dicht ...! en luxaflex en gordijnen dicht ! het wordt dan ook een beetje donker in huis, wat ook een koel effect geeft . alleen als het 's avonds een beetje waait en echt koeler is/wordt, gaan deuren en ramen open ! zo blijft het huis koel :) voor mijzelf heb ik gemerkt dat als ik het buiten erg warm heb, het heel prettig is om een natte theedoek in je nek te hebben... daar koel je geweldig van af ! de buren ondertussen zitten steeds buiten onder parasollen en 'partytenten' en als ze het niet meer volhouden, liggen ze in een kinderbadje... ;) Toegevoegd na 1 minuut: afgezien van de natte theedoek is het ook heel fijn om onder je haar je slapen regelmatig drijfnat te maken, ook daar koel je enorm van af, zowel binnen als buiten ! Toegevoegd na 3 minuten: in de woonkamer zou een plafondventilator, zo'n grote die je in films in warme landen vaak ziet, ook goed werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100