Hoe komt het dat mensen in Nederland een andere lichaamsbouw hebben dan bijv in China? Is hier een oorzaak of reden voor te geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

de voornaamste reden is voedsel en hygiëne. In NL zijn deze beide voorzieningen heel goed geregeld en daardoor wordt de groei bevordert. In china zijn ze minder goed geregeld waardoor de groei wordt afgeremd. ook is de erfelijkheid van de genen bepalend. De chinezen krijgen van hun ouders bepaalde eigenschappen mee, en wij als nederlanders doen dat ook. Wij hebben dus vaak bruine ogen en blond haar omdat 1 of beide ouders die genen ook hadden en zij die hebben doorgegeven. ook zullen andere invloeden zoals lichtinval en klimaat verschillen veroorzaken, maar de precieze invloed daarvan ken ik niet.

Lichaamsbouw heeft te maken met je genetische pakket, je voeding en hoeveel je beweegt. Deze worden grotendeels bepaald door waar je vandaan komt. Groei je op in een aziatisch land, dan heb je waarschijnlijk ook kleinere ouders. Groei je op in een derdewereldland, dan heb je een grotere kans om ondervoed te zijn. Groei je op in de verenigde staten, dan heb je een grotere kans op overgewicht. Sport je nooit en is je werk niet fysiek inspannend, dan heb je ook een andere lichaamsbouw dan iemand die veel marathons loopt. Ik denk dat het verschil in lengte tussen Nederlanders en Chinezen vooral genetisch is bepaald, maar lengte is maar één eigenschap van lichaamsbouw en er zijn dus meerdere factoren die daar invloed op hebben. Toegevoegd na 4 minuten: Gezondheid is ook een factor. Denk maar aan Bart de Graaff.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100