Hoe kan je fibromalagie verlichten?

Mijn mama heeft al 4jaar last van fibromalagie. Veel kan je er niet tegen doen blijkbaar. Maar er moet toch iets zijn dat helpt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn dame heeft het al wel 20 jaar en ze heeft veel baat bij, (behalve nogal wat medicijnen ) warmwatertherapie en lichte lichamelijke oefeningen onder begeleiding van een therapeute. Ook de contactmiddagen met lotgenoten fleuren haar op.

gevonden, even googlen en dan heb je het zo gevonden hoor. De meest voorkomende klachten (pijn - vermoeidheid - slaapstoornissen - stijfheid) kunnen verminderen met een aantal behandelvormen die, al dan niet in combinatie met elkaar, ervoor kunnen zorgen dat de fibromyalgiepatiënt beter met de klachten om zal kunnen gaan. Echter, geen twee mensen met fibromyalgie zijn hetzelfde. Dit betekent dat ook de behandeling bij iedereen weer anders zal zijn. Vaak is het gewoonweg uitproberen de enige manier om vast te stellen of deze enig effect heeft. • Pijnstilling. Aangezien er geen eenduidige oorzaak bekend is bestaat er geen regulier medicijn waarmee fibromyalgie genezen kan worden. Pijnstillers, zoals paracetamol, worden het meest voorgeschreven maar halen hooguit de scherpe kantjes van de pijn af. Ook anti-depressiva worden vaak voorgeschreven. • Oefeningen verbeteren de lichamelijke conditie en het uithoudingsvermogen. Zij zijn tevens belangrijk om de dagelijkse inspanningen beter te leren doseren. Deze oefeningen (aquagym, zwemmen, fietsen, wandelen) dienen echter steeds naar eigen vermogen te worden aangepast. Vandaar dat ze in het begin het best individueel worden uitgeoefend en bij voorkeur onder begeleiding van een deskundige. • Ontspanningsoefeningen, yoga en meditatie kunnen helpen om de verschillende stresssituaties beter te controleren. • Leefwijze. Bewust leven, op tijd gas terug nemen en reële eisen stellen, dragen in positieve zin bij aan het omgaan met fibromyalgie. • Voeding. Een belangrijke plaats in de behandeling moet worden ingenomen voor voeding. Wie zijn klachten wil verminderen, vermoeidheid te lijf wil gaan en meer energie wil opdoen, moet aandacht gaan besteden aan gezonder eten. Het kan heel verstandig zijn om je eetgewoonten met een voedingskundige te gaan be­spreken. Maar ook zonder het advies van een deskundige is het niet moeilijk om betere eetgewoonten aan te gaan nemen. • Voedingssupplementen. Een goed gedoseerd magnesiumsupplement kan doeltreffend zijn bij spierpijnen, verhoogde spierspanning, spierkrampen en vermoeidheid. Magnesium heeft immers een belangrijke spierontspannende werking waardoor deze klachten aanzienlijk verminderd kunnen worden. Ook extra enzymen in de vorm van een supplement schijnen verlichting te kunnen bieden. Een supplement dat veel wordt voorgeschreven vanuit de natuurgeneeskundige praktijk heet fibrofit

Bronnen:
http://www.fibromyalgie.nl/?content=72

Ik denk dat je fibromyalgie bedoeld . helaas is daar geen geneesmiddel voor bekend. op de site van patienten met deze ziekte kan je vast nog meer vinden ( zie bronvermelding), maar in zijn algemeenheid kan het enigszins helpen om gezond te eten , bewust te leven soms kunnen ontspanningsoefeningen of yoga wat verlichting bieden , bij sommige patienten helpt ook een magnesiumsupplement ( wel in overleg met een arts)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100