Welke ingreep is -statistisch gezien, zwaarder? Een keizersnee of een prostaatverwijdering?

Uiteraard begrijp ik dat de ene ingreep bij een vrouw wordt uitgevoerd die in beginsel geen ziekteverschijnselen heeft en het andere bij een man waarbij de diagnose kanker is geconstateerd.

Nu had ik een discussie met mijn vriendin over de risico's van beide ingrepen. Volgens haar is een keizersnede risicovoller omdat men dan ín het lichaam werkt...Ik zeg dat een prostaatverwijdering risicovoller is omdat de patiënt onder algehele narcose is, én omdat ook deze ingreep in het lichaam gebeurt.

Is er iets bekend over de complicaties bij beide ingrepen en is überhaupt te zeggen welke van de twee gevaarlijker is, uiteraard het feit daargelaten dat élke operatie het risico op complicaties met zich meebrengt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

iedere ingreep is zwaar, hoe groot of klein deze ook is.. voor ingrepen waar narcose word gegeven zijn risico's aan, beide ingrepen zijn zwaar, een keizersnee heeft een totale genezing periode van 6 tot 8 weken en dan hebben we het niet over de emotionele ingreep.. een prostaat operatie is niettemin ook zwaar zowel geestelijk als lichaamlijk..dus beide ingrepen zijn even zwaar..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100