Kun je ook copd of longenfyzeem krijgen als je nooit gerookt hebt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, naast blootstelling aan allerlei andere dingen dan rook wordt er bij longemfyseem ook gedacht aan een genetisch defect met betrekking to alfa 1-antitrypsine

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Alfa_1-antitrypsine

Ja - namelijk bijvoorbeeld als je meegerookt hebt. En ik kan me voorstellen dat er ook beroepen zijn die slecht voor je longen zijn. Toegevoegd na 1 uur: (Alle beroepen waar je veel stof inademt.)

Het is algemeen bekend dat roken schadelijk is voor het ademhalingsstelsel, de bloedvaten, het hart en nog een hele reeks andere organen. Rokers hebben 70% meer kans om te sterven aan een hart- of longaandoening dan niet-rokers. Roken verzwakt het natuurlijke vermogen van de longen om zichzelf te zuiveren van vervuilende stoffen. Roken wordt in verband gebracht met een toename van hoestbuien, ademhalingsmoeilijkheden, ontstekingen van de luchtwegen, longontsteking, beroerte, aderverkalking, maagzweren en allerlei kankers (mond, keel, slokdarm, longen, nieren, blaas, pancreas, & ). Passief roken wordt genoemd als oorzaak van een verhoogd risico op ademhalings- en middenoorontstekingen bij kinderen. http://www.copd-longemfyseem.nl/Ademhaling.html

Ja, mijn buurman, een niet roker en medisch specialist had longenfyzeem en is daar op vrij jonge leeftijd versneld aan overleden.

Ja, mijn partner heeft het gekregen door het werken in stoffige ruimtes , sloopwerkzaamheden, en van het meeroken met collega's..

Ja dat kan makkelijk. Bij het passief roken kan je het makkelijk krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100