een hart (van een mens) kan toch niet 50 minuten stil staan?

Toegevoegd na 8 minuten:
dus kan prins friso het wel of niet overleven!???

Toegevoegd na 1 uur:
maar als hij uit het ziekenhuis komt: zal hij dus eigenlijk niks meer kunnen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kan makkelijk. Als iemand komt te overlijden dan staat het hart (normaal gesproken) zelfs langer stil! Toegevoegd na 10 minuten: Na je toevoeging staat er ineens een hele andere vraag. Prins Friso heeft het al overleefd. Hij heeft alleen wel een flinke hersenbeschadiging opgelopen. als (ALS) hij ooit nog bij mocht komen dan zal hij niet veel meer zelfstandig kunnen. De discutabele vraag is: Had hij wel gereanimeerd moeten Toegevoegd na 1 uur: Je vraag blijft zich uitbreiden. Nee, als Friso ooit bij komt en ALS hij ooit uit het ziekenhuis/verpleeghuis komt dan zal hij nooit meer iets kunnen doen: In de zin van nooit meer zijn normale werk, auto rijden, en misschien zelfs wel helemaal niks Toegevoegd na 1 uur: Je vraag blijft zich uitbreiden. Nee, als Friso ooit bij komt en ALS hij ooit uit het ziekenhuis/verpleeghuis komt dan zal hij nooit meer iets kunnen doen: In de zin van nooit meer zijn normale werk, auto rijden, en misschien zelfs wel helemaal niks

Normaal niet maar er kunnen uitzonderingen zijn, bv bij onderkoeling van het lichaam wordt heel de stoofwisseling op een laag pitje gezet dus dan bestaat de mogelijkheid dat je het er goed afbrengt.

Het hart kan 50 minuten stilstaan en wel langer, maar dan ben je dood. Door middel van reanimatie ( de bloedcirculatie op gang houden) zou het mogelijk zijn het hart weer op gang te brengen. Of iemand daardoor het er goed van af brengt is nog maar de vraag.... Toegevoegd na 1 uur: De tijd die Friso bedolven lag was dus cruciaal. Niemand weet hoe lang hij daar nog heeft kunnen ademen totdat hij een hartstilstand kreeg.

Met veel kunst en vliegwerk is een hart na 50 minuten wel weer aan de gang te krijgen, maar dan hebben de hersenen al zo veel schade opgelopen, dat je van leven nog nauwelijks kunt spreken.

Het gaat er om dat er een bloedcirculatie (met zuurstof erin) op gang blijft. Het hart van Friso deed dit niet zelfstandig dus heeft de EHBO voor circulatie gezorgd door regelmatig op de borstkas te drukken, de reanimatie. Normaal gesproken doen ze het niet zo lang omdat de kans dan groot is op blijvende schade en wordt iemand meestal na 30 minuten dood verklaard. Omdat er bij Friso sprake was van ondetkoeling hebben ze de inschattibg gemaakt dat de schade wellicht mee zou vallen. .

Het hart heeft bijna 25 minuten stilgestaan en men heeft 25 minuten gereanimeerd. Friso leeft niet meer zoals hij leefde en in Nederland wordt dan de behandeling beeindigd. Dat er in Oostenrijk andere regels zijn betekent niet dat het daardoor beter gaat. Mijn vrouw lag met draadjes en slangen tot er geen enkele hersenactiviteit werd gemeten, toen werd er gestopt en was het lichaam direct aan het sterven. Ik leef enorm mee met de familie, maar laten we er geen valse hoop over houden... Friso zal niet meer normaal leven.

Het hart is weer gaan kloppen dus hij leeft lichamelijk nog. Het hart heeft ongeveer 50 minuten stil gestaan, je hersens gaan dood als je hart 5 a 7 minuten stil staat. Dit betekend dat zijn hart nog steeds klopt en dat hij nog wel leeft maar doordat zijn hersens dood zijn heeft zijn leven eigenlijk geen zin meer. want zonder hersens kan een mens niks, zijn hart klopt maar verder is er geen leven meer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100