Waarom neemt verliefdheid zo snel af?

Stel nou als je een heel mooi meisje ziet. En je raakt er mee aan de praat enzo. Op een gegeven moment wordt je zo verliefd. En dat is het mooiste gevoel wat er is. Maar als je elkaar langer kent (bijvoorbeeld als je een relatie hebt met haar) dan voel je steeds minder. Maar hoe kan dat toch? Hoe kun je dat gevoel behouden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Door haar niet voor 'buit binnen' te zien en het gewoon te vinden dat jullie samen zijn. Hoe bijzonder is het dat jullie samen zijn! En tja, als je dat wel gewoon vindt, dan is ze denk ik niet speciaal genoeg maar een eendagsvlieg. Of liep jij je verkeerde lichaamsdeel achterna. Kan soms ook leuk zijn...

Niet, verliefdheid maakt plaats voor andere gevoelens. Dit kan positief uitvallen maar ook negatief. Om het eventueel "in leven" te houden is om steeds andere facetten proberen te ontdekken in je partner. En dat moet mogelijk zijn omdat een mens voortdurend verandert.

Omdat het uiteindelijk niet om de (mooie ) buitenkant gaat, maar om de binnenkant, bestaat de mogelijkheid, dat je steeds meer minder mooie kanten ontdekt aan de binnenkant en bestaat de kans dat je afhaakt.

Verliefdheid is de ingebouwde kracht die jou je biologische plicht laat doen (een kindje maken). Relaties zijn 'uitvindingen' van mensen in een later stadium van onze ontwikkeling. Liefde is een niet bestaande Margriet of Libelle issue.

Ik herken het wel ja! Belangrijk is dat je de spanning er in houdt. Hoe je dat doet verschilt per persoon! Bij mij helpen dubbeldates vaak wel. :)

Ik denk niet dat er nog mensen die in een lange relatie zitten en nog verliefd zijn, als bijvoorbeeld nerveus voelen in dat persoon zijn bijzijn. Ik denk dat 'verliefdheid' zich op den duur ontwikkelt naar 'houden van'. Ik denk wel dat wanneer je verliefd bent een partner moet hebben die je dan toch soms verrast, en je nieuwe dingen blijft ontdekken van je partner, zodat je je inderdaad niet verveeld na een tijd.

Dit noemen ze de "roze bril" dan zie je alleen de leuke dingen en is alles te gek en zit je in de wolken. Na een tijd zie je ook dat zij ook haar minpunten heeft en kom je terug in de realiteit. Met elkaars plus en minpunten is het geven en nemen in een relatie.

Het wordt op een gegeven moment gewoon. Toch heb je daar zelf ook een deel in. Als je elkaar net kent, zorg je dat je netjes geschoren bent.. dat je er leuk uitziet, dat je aardig bent tegen elkaar. Dat voelt speciaal... Maar als je denkt dat je binnen en dat allemaal niet meer hoeft.. tjaa dan is dat het begin van het einde.. denk ik. Het is moeilijk om een relatie goed te houden. Maar als antwoord... ik denk dat als je denkt dat de buit binnen is het gevoel ook weg is. Beetje oppervlakkige dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100