Wat voel je precies als je last hebt van hartkloppingen? zie uitleg.

Is het bijvoorbeeld te vergelijken met het gevoel van een trillende spiertje aan je ooglid, maar dan in het groot?
Wie kan dat gevoel uit ervaring zo nauwkeurig mogelijk omschrijven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je voelt je hart sneller of abnormaal kloppen.. Maar wat frapanter is je voelt je hondsmoe. Alsof de een maraton gerend hebt. Zo beschrijft mn moeder het

Onderstaand persoon beschrijft denk ik zoiets als jij. Misschien heb je iets aan het antwoord op die vraag en kan je op die site meer vinden over hartkloppingen.

Dat ligt helemaal aan het soort hartkloppingen. Je hebt varianten waarbij het lijkt alsof je een grote vlinder in je borst hebt, inderdaad zoals zo'n zenuwtrekje aan je oog, maar ook kloppingen waarbij je druk op de borst voelt en dan een bonk - alsof je hart een slag overslaat (in de praktijk maakt je hart dan meestal een extra maar incomplete samentrekking - de klassieke vorm hiervan treedt vooral in rust op). Sommige mensen hebben hartkloppingen waarbij het hart een paar keer extra snel achter elkaar slaat, of gedurende korte tijd onregelmatig. Ook kun je spiertjes in je borstkas voelen die samentrekken, dus 'rare' gevoelens in je borst hoeven niet per se van je hart af te komen. Voel je iets geks in je borst en maak je je zorgen, ga dan naar je huisarts, die kan je precies uitvragen en naar je hart luisteren, en bepalen of het nodig is dat er verder onderzoek moet plaatsvinden dan wel je geruststellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100