Hoe kan ik me herrineren wat ik het gedroomd als ik wakker ben geworden??

Weet jij het antwoord?

/2500

heeeeeeeeeeeeeeeeeel goed nadenken ;) weltrusten alvast :) Toegevoegd na 43 seconden: en meestal net na dat je wakker bent geworden moet je heeeeeeeeeeeeeeeeeeel goed nadenken. dan is het nog een beetje vers :p

Als ik nèt wakker bent, herinner ik het me het best. Mijn tip aan jou: een notitieblokje en een pen op het nachtkastje leggen. Schrijf op wat je je herinnert zodra je wakker bent, als je het je ècht zo graag wilt herinneren.

Je herrinert niet altijd. Soms weet je het en dan na een paar seconde is ie weg. Je kan het opschrijven maar soms weet je het gewoon niet meer

Je kan enkel een droom herinneren als je wakker wordt tijdens of onmiddellijk na de droom. Al de rest is verloren. Het kan gebeuren dat je 's nachts tijdens een droom wakker geworden bent zonder het zelf te beseffen. Ook al lijkt het of je een lang verhaal droomt, een droom duurt slechts enkele seconden. Als we niet zoveel zouden dromen op een nacht, zou het dus uiterst zelden zijn als we ons een droom zouden herinneren.

Een paar keer per dag denken dat je je droom moet onthouden. Dat helpt echt,maar meestal herinner je alleen dromen die belangrijk zijn.

Direct nadat je wakker geworden bent blijven liggen, over de droom nadenken en in gedachten repeteren. (Een droom is namelijk niet bedoeld om onthouden te worden, maar om je in een bepaalde stemming te brengen.) Wat zich in gedurende de slaap in je gedachtewereld afspeelt, is vaak een brug tussen de vorige en de volgende dag. Soms zie je die samenhang meteen. Maar de meeste dromen niet zo makkelijk te duiden. Of je vergeet hem meteen, òf je begrijpt hem niet, terwijl die wel een bepaalde indruk nalaat. Dromen zijn te beschouwen als een symbolisch richtsnoer. Ze brengen je in een bepaalde toestand. Worstel je met een probleem dan kan een droom je naar en bepaalde oplossing brengen die in lijn is met je persoonlijkheid. In een therapeutisch proces zal blijken dat de droom je (zonder dat je dat beseft) in een bepaalde stemming brengt en je koers bepaalt. Door te dromen houdt je je bezig met een vraag én hoe je onbewust tegenover die vraag staat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100