als je zweet verbrand je dan meer calorien ookal zweet je niet door beweging?l

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, want zweten is het afvalproduct van het afkoelen van je lichaam. Je kan het als een airconditioning vergelijken van een auto. De motor draait, wil de koeling werken. Je lichaam werkt hetzelfde ;)

zonder bewegen verbrand je geen calorieën Toegevoegd na 5 minuten: Het zweet breekt je uit Van stress, paniek en angst ga je soms ook zweten. Het is niet anders, wanneer je in paniek bent of gestrest, ga je transpireren. Paniekzweten doe je vooral in je handen en onder je oksels en er is weinig aan te doen, behalve dan een goede deo en rustig proberen te blijven. Ook in de menopauze gaan de meeste vrouwen meer zweten, vooral ’s nachts. Maar koorts, een te lage bloedsuikerspiegel of een schildklierafwijking kunnen je ook extra laten zweten. dus zweten betekent niet altijd dat je calorieën verbrand. en door warmte kan het gebeuren.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...

Zweten doe je niet door beweging maar primair om af te koelen, hoewel flink bewegen er natuurlijk wel voor zorgt dat je het warm krijgt. Die warmte wordt veroorzaakt door meer en een hogere verbranding. Dat heb je ook bij koorts en bij angst, waarbij het hart sneller klopt. Ook dan verbrand je meer calorieën. Er zijn nog wel meer oorzaken van zweten, zoals bepaalde ziekten. Maar als de uiteindelijke oorzaak van zweten afkoeling is dan kun je er van uitgaan dat de warmte die je kwijt moet veroorzaakt wordt door het verbranden van meer calorieën.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100