In hoeverre is iemand met borderline gevoeliger voor occultisme?

Een vriendin van me heeft borderline. En zij is erg nieuwsgierig naar het bestaan van geesten en is van plan om die te gaan oproepen. Ik maak me hier best wel zorgen om, zeker gezien de mentale instabiliteit die met borderline gepaard gaat.

Ze heeft soms gedachtes in haar hoofd dat ze zichzelf wil snijden en die weet ze tot nu toe te overwinnen. Maar ik ben bang dat dat erger wordt als ze zich met occultisme gaat bezig houden. Is dat terecht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat is niet terecht. Er is geen enkele link tussen borderline en gevoeliger zijn voor occultisme. Wel denk ik dat het goed is om met haar te praten en eventueel hulp voor haar te zoeken als je denkt dat ze het verkeerde pad op gaat. Borderline patiënten zijn (de naam zegt het eigenlijk al) erg gevoelig voor prikkels en zoeken vaak grenzen op. Wanneer zij die grenzen overschrijdt is het misschien goed dat zij een vriendin (en professionele hulp) heeft die haar een stapje terug laat doen.

Borderliners overschrijden vaker grenzen. Dus ook die van occultisme.

Ik denk dat het terecht is. Iemand met een psychische aandoening moet zich helemaal niet bezig houden met occultisme. Persoonlijk denk ik dat een ieder zich verre moet houden van het oproepen van geesten en al helemaal niet als je niet stevig in je schoenen staat. Occultisme is een verzamelbegrip voor verschillende praktijken en rituelen die zijn gebaseerd op veronderstelde esoterische kennis, gericht op de werking en beïnvloeding van transcendente (buitenzintuiglijke, bovennatuurlijke) krachten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100